Ν. Γάτσας: «Ανεύθυνες καταγγελίες από ανεύθυνους υποψήφιους»

Share

logodimos1

Ανεύθυνες χαρακτήρισε με δήλωσή του ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας τις καταγγελίες περί δήθεν ελλείμματος στη σχολική επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, παρουσιάζοντας το σύνολο των στοιχείων που αποδεικνύουν ότι ο πρώην δήμαρχος Ν. Ευαγγέλου και συγκεκριμένοι υποψήφιοι του συνδυασμού του δεν έχουν τη σοβαρότητα να αντιμετωπίσουν τα θέματα του δήμου, αν και κατέχουν θεσμικές θέσεις. Συγκεκριμένα στη δήλωσή του ο κ. Γάτσας αναφέρει:

«Γινόμαστε για ακόμη μια φορά μάρτυρες μιας ανεύθυνης κριτικής με ψευδή στοιχεία και με προφανή προεκλογική σκοπιμότητα, και μάλιστα από ανθρώπους που έχουν θεσμικό ρόλο είτε ως δημοτικοί σύμβουλοι, είτε ως μέλη των σχολικών επιτροπών, οι οποίοι μπορούν να διατυπώσουν τις αντιρρήσεις τους ή να αναζητήσουν στοιχεία από την αρμόδια διεύθυνση του δήμου.

Δυστυχώς για τον κ. Ευαγγέλου, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική από αυτή που του παρουσιάζουν οι υποψήφιοι σύμβουλοί του ή οι συνεργάτες του, καθώς κανένα έλλειμμα δεν υπάρχει στη σχολική επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως προκύπτει από τις συνοπτικές καταστάσεις απολογισμού των ετών της θητείας μας 2019-2023, οι οποίες έχουν αποσταλεί κατά καιρούς στα μέλη της σχολικής επιτροπής και έχουν ψηφιστεί έως και το 2021.

Η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής κατέχει άμισθη θέση και χαίρει της αναγνώρισης του συνόλου των μελών της σχολικής επιτροπής, καθώς και των διευθυντών και των προϊσταμένων των σχολικών μονάδων του δήμου, με τους οποίους έχει καθημερινή άριστη συνεργασία. Ως εκ τούτου, καθίσταται σαφές πως μοναδικός σκοπός τους είναι να στοχοποιηθούν οι στενοί συνεργάτες του δημάρχου.

Η ανεύθυνη αντιπολίτευση με προεκλογική σκοπιμότητα, καθώς προέκυψε μόλις 10 ημέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές, σας εκθέτει ανεπανόρθωτα στα μάτια των μελών της σχολικής επιτροπής που ψήφισαν τους απολογισμούς αυτούς, αφού έλαβαν γνώση των απολογιστικών στοιχείων και φυσικά στους διευθυντές των σχολείων που αναλαμβάνουν τις καθημερινές δαπάνες των σχολείων τους μετά από κατανομή μέρους της κρατικής επιχορήγησης.

Είναι ακόμη πιο ανεύθυνη η στάση του πρώην δημάρχου και του υποψήφιου συμβούλου του, που έρχεται να καταγγείλει αδιαφάνεια και σκιές στην ίδια την επιτροπή στην οποία είναι μέλος ο υποψήφιός του και έχει ήδη ψηφίσει τους απολογισμούς 2020-2021.

Εκτός όμως από την προεκλογική σκοπιμότητα που υπάρχει στις παραπάνω αβάσιμες καταγγελίες, διαπιστώνουμε ότι ο καταγγέλλων παρουσιάζει αρνητικό απολογισμό στη διαχείριση των δαπανών της σχολικής μονάδας της οποίας προΐσταται και για το λόγο αυτό ίσως προσπαθεί να θολώσει το νερά.

Καθιστούμε στον «καταγγέλλοντα» σαφές ότι θα πρέπει άμεσα να παρουσιάσει τον απολογισμό του σχολείου του για το έτος 2022, ώστε να καταστεί δυνατή και η κατάρτιση του απολογισμού του συνόλου της σχολικής επιτροπής για το έτος 2022.

Έχοντας ως ηθική υποχρέωση απέναντι στα μέλη της σχολικής επιτροπής και τους διευθυντές των σχολείων να αποκαταστήσουμε την αλήθεια ως προς τις δαπάνες και τα έσοδα της σχολικής επιτροπής, παρουσιάζουμε αναλυτικά όλες τις καταστάσεις απολογισμού 2019-2023, καθώς και τις καταστάσεις όλων των τιμολογίων της σχολικής επιτροπής 2019-2023, οι οποίες είναι στη διάθεση του κάθε συμπολίτη μας, στην ιστοσελίδα του Δήμου www.dimoselassonas.gr κεντρική σελίδα.

Οι ανεύθυνες καταγγελίες από ανεύθυνους υποψηφίους δεν θα τους απαλλάξουν από τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο δήμο και τα νομικά του πρόσωπα».

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Ελασσόνας σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ Τυτώ την Πέμπτη 27 Ιουνίου στην αίθουσα Δημοτικού Συ [ ... ]

article thumbnail

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες τα αθλητικά προγράμματα «Κύκλοι Άθλησης» και «Εργαστήρια Ευεξίας», τα οποία υλοποίησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Αντιδη [ ... ]

article thumbnail

Για την Πολωνία αναχωρεί την Τετάρτη 10 Ιουλίου η Φιλαρμονική του Δήμου Ελασσόνας όπου θα συμμετάσχει στο 16ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών στην πόλη Μσάνα Ντόλνα (Mszana a Dolna) [ ... ]

article thumbnail

ΕΚΠΟΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΝΟΛ ΑΕ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

article thumbnail

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ