Αναβαθμίζεται ενεργειακά το Δημοτικό Κατάστημα Καλλιθέας Ελασσόνας

Share

symvasikallithea131123

Υπογράφηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου

Τη σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Καταστήματος Καλλιθέας υπέγραψε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας με τον ανάδοχο του έργου κ. Αθανάσιο Γκουντούρα, νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας «Γκουντούρας Αθανάσιος & ΣΙΑ ΕΤΕ» με έδρα τη Λάρισα.

Το έργο έχει τίτλο «Ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης του Δημοτικού Καταστήματος Καλλιθέας του Δήμου Ελασσόνας» προϋπολογισμού 290.000,00 ευρώ (ποσό με ΦΠΑ), το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι ένα από τα 28 δημόσια κτήρια τα οποία εντάχθηκαν στο πρόγραμμα.

Με αυτό το έργο ο Δήμος Ελασσόνας θα προχωρήσει σε εκτεταμένες παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης του πρώην Δημαρχείου Ολύμπου, που συνδέονται με την τυπική χρήση του κτιρίου και αφορούν στην ενέργεια που χρησιμοποιείται για θέρμανση, ψύξη, αερισμό, φωτισμό κλπ, ώστε να καταστεί λειτουργικό, με μικρότερη ενεργειακή επιβάρυνση και μικρότερο κόστος λειτουργίας.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας με την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε: «Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Το πρώην Δημαρχείο Ολύμπου στην Καλλιθέα είναι ένα εξαιρετικά ενεργοβόρο κτήριο, το οποίο λόγω της συνένωσης λειτουργεί μόνο κατά 30%. Πλέον με την ενεργειακή αναβάθμιση θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε όλους τους χώρους, με μικρότερο κόστος για τη δημοτική αρχή και μεγαλύτερο κοινωνικό όφελος για την τοπική κοινωνία».

Με τις παρεμβάσεις υπολογίζεται ότι θα πραγματοποιηθεί μείωση του ενεργειακού κόστους, με εξοικονόμηση ενέργειας της τάξης του 15-20% και συνολικό όφελος στο κόστος λειτουργίας περί τα 16.174 € το χρόνο.

Επιπλέον θα υπάρξει αυτόματη περικοπή φορτίων που επιβαρύνουν το ενεργειακό κόστος, με εξοικονόμηση ενέργειας η οποία θα ξεπεράσει το 95% και μείωση εκπομπών CO2 το οποίο θα φτάσει στο ποσοστό του 94%.

Οι παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν αφορούν σε:

 Μόνωση της Στέγης

 Αντικατάσταση κουφωμάτων και προστατευτικών φύλλων

 Σύστημα μηχανικού αερισμού

 Σύστημα BEMS

 Σύστημα κλιματισμού με αντλία θερμότητας τύπου VRF ή multi-unit. Α+ Ενεργειακή Κατηγορία

 Μόνωση Κελύφους

 Φωτιστικά τεχνολογίας Led

 Φωτοβολταϊκό Σύστημα

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή της 10ης Ανάβασης Ελασσόνας, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαρτίου, με συνδιοργανωτή τον Δήμο Ελασσόνας, πρ [ ... ]

article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, τιμά τους ήρωες και τους πολεμιστές της επανάστασης με δοξολογία στο Μητροπο [ ... ]

article thumbnail

Έλεγχοι για την τήρηση της ισχύουσας νομοθεσίας σχετικά με την κατοχή και τη διαχείριση δεσποζόμενων σκύλων πρόκειται να πραγματοποιηθούν το προσεχές χρονικό δι [ ... ]

article thumbnail

Με επιτυχία συμμετείχε η Παιδική Χορωδία του Δήμου Ελασσόνας στη μουσική συνάντηση παιδικών και νεανικών χορωδιών με τίτλο «Τ' αηδονάκια καλωσορίζουν την Άνοιξη [ ... ]

article thumbnail

Εθελοντές και εκπαιδευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού συνάντησε την Κυριακή 15 Μαρτίου στην Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας, ο Δήμαρχος κ. Ν. Γάτσας παρουσία αντιδημ [ ... ]