«Ημέρα Βουνού στην Ελασσόνα»

Share

mountainday1

Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 18:00, θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση για την «Παγκόσμια Ημέρα Βουνού» στην αίθουσα Θεάτρου Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη.

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας & Δια βίου Μάθησης του Δήμου Ελασσόνας ετοίμασε μία θεματική γιορτή με αφορμή τη «Διεθνή Ημέρα Βουνού», η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 11 Δεκεμβρίου για να υπενθυμίζει τον ζωτικό ρόλο που παίζει το βουνό στη ζωή των ανθρώπων, αλλά και την ευθύνη που φέρουν όλοι για την προστασία του.

Η εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη και σε ένα από τα βασικά αθλήματα βουνού, στο Ορειβατικό σκι που για πρώτη φορά θα συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2026. Ένα άθλημα που προηγείται ιστορικά όλων των χειμερινών αθλημάτων και συμβάλλει σημαντικά στη σωματική και ψυχική ευεξία.

Ο κος Λάζαρος Μποτέλης, προπονητής του ορειβατικού σκι και οδηγός βουνού της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας - Αναρρίχησης (Ε.Ο.Ο.Α.) θα παρουσιάσει το συναρπαστικό άθλημα, το οποίο συνδυάζει την ησυχία και τη μαγεία της ορειβατικής ανάβασης με την τελική κατάβαση σε πλαγιές με απάτητο χιόνι μετατρέποντας μία χιονοδρομική βόλτα σε απόλυτη εμπειρία. Ένα άθλημα που προσφέρει μία μοναδική ελευθερία και ανεξαρτησία σε πλαγιές, χωρίς να απαιτούνται αναβατήρες και ανθρώπινη παρέμβαση στο φυσικό τοπίο. Θα μιλήσει για τους αγώνες που έγιναν στον Όλυμπο και για τις προοπτικές ανάπτυξης του αθλήματος, αλλά και της περιοχής μέσω δράσεων που αφορούν το ορειβατικό σκι και κυρίως των αγώνων του.

Προβολές βίντεο και φωτογραφιών θα πλαισιώσουν την εκδήλωση παρουσιάζοντας τις ομορφιές του Θεσσαλικού Ολύμπου από την περιοχή της Ελασσόνας, ενός παρθένου φυσικού περιβάλλοντος που συνδιαλέγεται ταυτόχρονα με την αρχαία ελληνική ιστορία και τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό.

Η ενημερωτική εκδήλωση έχει ως στόχο να εμφυσήσει τον σεβασμό προς το βουνό και προς το ευρύτερο φυσικό περιβάλλον, να συμβάλλει στην ανάπτυξη επιπλέον οικολογικής συνείδησης, στην τουριστική προβολή του Ολύμπου, ως παγκόσμιο προορισμό για υπαίθριο και αθλητικό τουρισμό αναδεικνύοντας και την ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας, αλλά και να προτείνει την άθληση προβάλλοντας ένα υπέροχο άθλημα που γίνεται μέσα στη φύση.

mountainday2

mountainday4

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Η Αντιδημαρχία Παιδείας και Κοινωνικής Συνοχής του Δήμου Ελασσόνας, λαμβάνοντας υπόψη τις αναπτυξιακές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλά παιδιά, ενθαρρύνει τη  [ ... ]

article thumbnail

Μέχρι τις 15 Μαρτίου 2024 θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι για την ένταξή τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο – Φαρμακείο – Βεστιάριο του Δήμου Ελασσό [ ... ]

article thumbnail

Έναν ακόμη εξωτερικό απινιδωτή παραχώρησε προς χρήση ο Δήμος Ελασσόνας, αυτή τη φορά στο Μεσοχώρι, μετά από αίτημα του Μορφωτικού Συλλόγου Μεσοχωρίου «Ο Άγιος Δημ [ ... ]

article thumbnail

Στην αποκατάσταση ζημιών σε πλακόστρωτους δρόμους στις κοινότητες Καρυάς και Λιβαδίου προχώρησε ο Δήμος Ελασσόνας, αλλάζοντας όψη στα πλακόστρωτα στους παραδοσ [ ... ]

article thumbnail

Ένα σημαντικό έργο αναβάθμισης πεζοδρομίων δίπλα στο τοξωτό γεφύρι της Ελασσόνας ολοκλήρωσε πρόσφατα ο Δήμος Ελασσόνας στη συνοικία Βαροσίου.