Αναβίωση εθίμων και παραδοσιακοί χοροί το Σάββατο στην Ελασσόνα

Share

anaviosiethimon

Συνεχίζονται οι παραδοσιακές αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Ελασσόνας, αναβιώνοντας παλαιά έθιμα και πολλαπλασιάζοντας την ευθυμία και τη διασκέδαση για μικρούς και μεγάλους.

Αυτό το Σάββατο 16 Μαρτίου και ώρα 12:00 στην Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας, ο Δήμος Ελασσόνας σε συνεργασία με Μορφωτικούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους θα αναβιώσουν παραδοσιακά έθιμα και χορούς.

Συγκεκριμένα ο Μορφωτικός Σύλλογος Τσαριτσάνης με 12 χορευτές ντυμένους με παραδοσιακές φορεσιές αντιπροσωπεύοντας τους 12 μήνες του χρόνου θα χορέψουν το παραδοσιακό «Γαϊτανάκι». Ένα έθιμο που συμβολίζει τον χορό της αγάπης και της συμφιλίωσης, καθώς έτσι πλέκονται και δένονται όλες οι παρεξηγήσεις του χρόνου, μέχρι την επόμενη χρονιά που θα ξετυλιχθεί και θα πλεχθεί εκ νέου.

Η Ακαδημία Έρευνας Παραδοσιακών Χορών και η Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόνας συμμετέχουν στην εκδήλωση με πάνω από 120 χορευτές των συλλόγων τους, όπου θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς αποκριάτικους χορούς και το έθιμο της «Χάσκας», ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι για όλους στην Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας όπου την μουσική επιμέλεια θα έχει ο μουσικός παραγωγός Αθανάσιος Βούλγαρης.

Αποκορύφωμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων και φέτος θα είναι η Καρναβαλική Παρέλαση την Κυριακή 17 Μαρτίου και ώρα 16:00 με τη συμμετοχή 23 ομάδων και 1300 καρναβαλιστών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα στη σελίδα του δήμου www.dimoselassonas.gr

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Οι «Ημέρες Περιβάλλοντος» έρχονται και φέτος στην Ελασσόνα με δράσεις αφιερωμένες στο περιβάλλον, τη βιώσιμη κινητικότητα και τον πολιτισμό. Την Πέμπτη 18 Ιουνίου [ ... ]

article thumbnail

Με τον πιο δημιουργικό, χαρούμενο και διασκεδαστικό τρόπο αποχαιρετούν τη φετινή σχολική χρονιά οι μικροί φιλοξενούμενοι μαθητές των Παιδικών Σταθμών του Δήμου  [ ... ]

article thumbnail

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας, με αφορμή τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Μαγούλας Θεμιστοκλή Φάκα, συνήλθε σήμερα εκτάκτως σε συνεδρίασ [ ... ]

article thumbnail

Στο πάνελ με θέμα «Βιολογική Γεωργία και Κυκλική Οικονομία», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης ATTICA GREEN EXPO 2026, συμμετείχε ως ομιλητής ο Δήμαρχο [ ... ]

article thumbnail

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής για το 4ο Καλοκαιρινό Αθλητικό Camp του Δήμου Ελασσόνας έως τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2026.