Δήμος Ελασσόνας: «Ξεκινούν οι δηλώσεις συμμετοχής στο νέο δωρεάν πανεπιστημιακό πρόγραμμα επιμόρφωσης»

Share

collagekdvm

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ «ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ 5 ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ (ΓΑΛΑ, ΚΡΕΑΣ, ΚΡΑΣΙ, ΜΕΛΙ & ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ)»

Δίνοντας έμφαση στη διά βίου επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση ο Δήμος Ελασσόνας συνεχίζει και φέτος τη συνεργασία με το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υλοποιεί ένα νέο, καινοτόμο πρόγραμμα εξειδικευμένης επιμόρφωσης με τίτλο «Αγροδιατροφική Κληρονομιά και Επιχειρηματικότητα με 5 κατευθύνσεις (γάλα, κρέας, κρασί, μέλι, αρωματικά φυτά)».

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Αθλητισμού και Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ελασσόνας προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν αίτηση - δήλωση συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα πανεπιστημιακής κατάρτισης, στηρίζοντας με τον τρόπο αυτό την τοπική οικονομία και την ενδυνάμωση της τοπικής κοινότητας με νέα, διευρυμένη και στοχευμένη εξειδικευμένη επιμόρφωση. Η συνεργασία με το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχει ως στόχο να προωθήσει την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την επαγγελματική ένταξη, ενώ παράλληλα αναδεικνύει την πλούσια ελληνική πολιτιστική και αγροδιατροφική κληρονομιά και το τοπικό παραγόμενο προϊόν.

Σε συνέχεια της περσινής επιτυχημένης υλοποίησης των προγραμμάτων «Γαλακτοκομία- Τυροκομία» και «Αγροδιατροφική Κληρονομιά και Επιχειρηματικότητα» δίνεται και φέτος η ευκαιρία στους κατοίκους του Δήμου Ελασσόνας να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε δωρεάν, υψηλής ποιότητας, πανεπιστημιακή επιμόρφωση από έγκριτους πανεπιστημιακούς καθηγητές και συνεργάτες. Συντονίστρια του προγράμματος είναι η Δρ Ελένη Μαλισσιόβα, Κτηνίατρος, MSc-MSc-PhD, Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στο νέο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν συνολικά πενήντα (50) άτομα, δέκα (10) άτομα ανά κατεύθυνση, ηλικίας 18-60 ετών και η επιλογή θα γίνει σύμφωνα με τα κριτήρια επιλογής που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας και αναφέρονται στη σχετική ανακοίνωση. Οι όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Δήμου Ελασσόνας www.dimoselassonas.gr Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα του ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας παρέχει πιστοποίηση εξειδικευμένης επιμόρφωσης με ακαδημαϊκές μονάδες ECTS.

Η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων ενδιαφέροντος διαρκεί από τις 28/03/2024 έως τις 15/04/2024.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΤΙΤΛΟΣ: «ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ 5 ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ (ΓΑΛΑ, ΚΡΕΑΣ, ΚΡΑΣΙ, ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ)»

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: Πενήντα (50) ώρες ανά κατεύθυνση σε διάστημα 2 μηνών.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: Μέσω του προγράμματος αναμένεται να αποκτηθούν βασικές και προηγμένες δεξιότητες, σε όλες τις βασικές (θεωρητικές & πρακτικές) γνώσεις για την επιχειρηματική αξιοποίηση της αγροδιατροφικής κληρονομιάς στα επιμέρους αντικείμενα του προγράμματος και συγκεκριμένα στο γάλα, κρέας, κρασί, μέλι και αρωματικά φυτά. Περιλαμβάνονται μελέτες περίπτωσης, πρακτικές ανάπτυξης επιχειρηματικών σχεδίων, ικανοτήτων των στελεχών στον αγροδιατροφικό τομέα, σύγχρονων γνώσεων και δεξιοτήτων για τη διαφύλαξη της πολιτισμικής κληρονομιάς και αξιοποίησης ευκαιριών επιχειρηματικότητας, ενίσχυσης του προφίλ του ανθρώπινου δυναμικού του αγροδιατροφικού τομέα.

ΤΡΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Εξ αποστάσεως (μέσω της πλατφόρμας MS Teams και E-class) και δια ζώσης.

ΩΡΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ: Απογεύματα και Σαββατοκύριακα.

Το έντυπο δήλωσης ενδιαφέροντος είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου Ελασσόνας www.dimoselassonas.gr > Ενημέρωση > Κέντρο Διά Βίου Μάθησης και μπορεί να συμπληρωθεί και να αποσταλεί μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο e-mail του ΚΔΒΜ του Δήμου Ελασσόνας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή να κατατεθεί στο Γραφείο Πρωτοκόλλου, Δημαρχείο Ελασσόνας, 6ης Οκτωβρίου 57, εργάσιμες ημέρες και ώρες. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2493493615.

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Ελασσόνας σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ Τυτώ την Πέμπτη 27 Ιουνίου στην αίθουσα Δημοτικού Συ [ ... ]

article thumbnail

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες τα αθλητικά προγράμματα «Κύκλοι Άθλησης» και «Εργαστήρια Ευεξίας», τα οποία υλοποίησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Αντιδη [ ... ]

article thumbnail

Για την Πολωνία αναχωρεί την Τετάρτη 10 Ιουλίου η Φιλαρμονική του Δήμου Ελασσόνας όπου θα συμμετάσχει στο 16ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών στην πόλη Μσάνα Ντόλνα (Mszana a Dolna) [ ... ]

article thumbnail

ΕΚΠΟΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΝΟΛ ΑΕ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

article thumbnail

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ