Ο Δήμος Ελασσόνας γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας με σύνθημα «Δώστε φωνή στο όραμά σας»

Share

europaikievdomadaneon

12-19 Απριλίου - Πνευματικό Κέντρο Ελασσόνας

Δίνοντας έμφαση στη νέα γενιά ο Δήμος Ελασσόνας έχει προγραμματίσει μια σειρά δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη συμμετοχή των νέων στη διαμόρφωση και λήψη αποφάσεων στην πολιτική και κοινωνική ζωή, γιορτάζοντας την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας, που πραγματοποιείται φέτος από τις 12 έως τις 19 Απριλίου με κεντρικό σύνθημα «Δώστε φωνή στο όραμά σας».

Την Παρασκευή 12 Απριλίου ο Δήμαρχος Ελασσόνας θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου για την πρωτοβουλία σύστασης Δημοτικού Συμβουλίου Νέων, το οποίο θα αποτελείται από 29 μέλη, ηλικίας από 17 έως 32 χρονών, τα οποία θα επιλεγούν μετά από κλήρωση από ένα ενιαίο μητρώο νέων.

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου και ώρα 19:00 το καινοτόμο Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας Λάρισας θα πραγματοποιήσει ένα διαδραστικό workshop στην αίθουσα διαλέξεων του ΚΔΒΜ, το οποίο θα στοχεύει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της εργασιακής ενσωμάτωσης των νέων που ζουν σε αγροτικές περιοχές. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν πράσινες και επιχειρηματικές δεξιότητες, καίριες για τη δημιουργία βιώσιμων επιχειρήσεων που σέβονται το περιβάλλον, σε μια δράση που υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου Erasmus+ Green Up Yourself.

Την Πέμπτη 18 Απριλίου και ώρα 18:30 στον αίθριο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ελασσόνας, ο Δήμος Ελασσόνας θα τιμήσει τους 42 νέους μουσικούς της Φιλαρμονικής Ορχήστρας, ηλικίας 15-21 ετών, οι οποίοι αποτελούν το μεγαλύτερο δυναμικό της Φιλαρμονικής του δήμου και οι οποίοι θα παρουσιάσουν ένα ελεύθερο μουσικό πρόγραμμα επιλογής τους. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής, η Αντιδημαρχία Παιδείας και Κοινωνικής Συνοχής θα τιμήσει τον δικηγόρο και επίτιμο Πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Γιάννο Γραμματίδη, για τη μεγάλη δωρεά συλλογής βιβλίων στη νέα δημοτική βιβλιοθήκη και τη συνεισφορά του στην παιδεία και τον πολιτισμό.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 19 Απριλίου και ώρα 19:00 με εκδήλωση από το γραφείο Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην αίθουσα διαλέξεων του ΚΔΒΜ, μια δράση ενημέρωσης για τις Ευρωεκλογές, με σκοπό την ενημέρωση των νέων για τη δημοκρατία και τις ευρωεκλογές, καθώς επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε οι νέοι και οι νέες στην Ευρώπη να συμμετάσχουν ενεργότερα στην κοινωνία και να «δώσουν φωνή στο όραμά τους».

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Ελασσόνας σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ Τυτώ την Πέμπτη 27 Ιουνίου στην αίθουσα Δημοτικού Συ [ ... ]

article thumbnail

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες τα αθλητικά προγράμματα «Κύκλοι Άθλησης» και «Εργαστήρια Ευεξίας», τα οποία υλοποίησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Αντιδη [ ... ]

article thumbnail

Για την Πολωνία αναχωρεί την Τετάρτη 10 Ιουλίου η Φιλαρμονική του Δήμου Ελασσόνας όπου θα συμμετάσχει στο 16ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών στην πόλη Μσάνα Ντόλνα (Mszana a Dolna) [ ... ]

article thumbnail

ΕΚΠΟΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΝΟΛ ΑΕ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

article thumbnail

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ