Δήμος Ελασσόνας: «Μιλάμε με τους νέους για τη δημοκρατία» Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας

Share

europeandirect

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας, ο Δήμος Ελασσόνας έχει πραγματοποιήσει μια σειρά εκδηλώσεων, οι οποίες θα ολοκληρωθούν σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα διαλέξεων του ΚΔΒΜ του δήμου.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Ελασσόνας, το γραφείο Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας και το "EU Youth Hub" θα πραγματοποιήσουν ενημερωτική ημερίδα με σκοπό την ενημέρωση των νέων για τη δημοκρατία και τις ευρωεκλογές, καθώς επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε οι νέοι και οι νέες στην Ευρώπη να συμμετάσχουν ενεργότερα στην κοινωνία και να «δώσουν φωνή στο όραμά τους», όπως αναφέρει και το κεντρικό μήνυμα της φετινής καμπάνιας ενημέρωσης.

Ομιλητές της ενημερωτικής ημερίδας θα είναι ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, εκπρόσωπος από το Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας και ο κ. Βασίλης Καραγιάννης "μέλος Core Group" (ομάδας συντονισμού) από το "EU Youth Hub".

Το Γραφείο Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι ένα από τα 17 Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης στην Ελλάδα, στο σύνολο των 450 που βρίσκονται στα κράτη μέλη της. Τα κέντρα επικεντρώνονται στα βασικά θέματα και στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που παρουσιάζουν άμεσο ενδιαφέρον για τους Ευρωπαίους πολίτες, κυρίως σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Τα Κέντρα αυτά αποτελούν ένα από τα κύρια εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για την ενημέρωση των Ευρωπαίων πολιτών σχετικά με την ΕΕ και τις προτεραιότητές της, παρέχοντας τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να λαμβάνουν άμεσα πληροφορίες, συμβουλές και απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με τα όργανα, τη νομοθεσία, τις πολιτικές και τα προγράμματα της Ε.Ε., καθώς και τις δυνατότητες κοινοτικής χρηματοδότησης.

Το «EU Youth Hub» αποτελεί μια αυτόνομη ομάδα νέων από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία φιλοξενείται και υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα "Αριάν Κοντέλλης" του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ). Λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2021, εστιάζοντας στην προώθηση και ενίσχυση της δέσμευσης και της εμπλοκής των νέων στη διαβούλευση και τη συμμετοχή στο δημόσιο διάλογο σε όλο το ευρωπαϊκό φάσμα σχετικά με θέματα και ζητήματα που άπτονται της ΕΕ.

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Ελασσόνας σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ Τυτώ την Πέμπτη 27 Ιουνίου στην αίθουσα Δημοτικού Συ [ ... ]

article thumbnail

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες τα αθλητικά προγράμματα «Κύκλοι Άθλησης» και «Εργαστήρια Ευεξίας», τα οποία υλοποίησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Αντιδη [ ... ]

article thumbnail

Για την Πολωνία αναχωρεί την Τετάρτη 10 Ιουλίου η Φιλαρμονική του Δήμου Ελασσόνας όπου θα συμμετάσχει στο 16ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών στην πόλη Μσάνα Ντόλνα (Mszana a Dolna) [ ... ]

article thumbnail

ΕΚΠΟΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΝΟΛ ΑΕ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

article thumbnail

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ