Την κατασκευή καταφυγίου για τα αδέσποτα προκηρύσσει ο Δήμος Ελασσόνας

Share

adespota2504

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο ανοιχτός διαγωνισμός από το Δήμο Ελασσόνας για την επιλογή αναδόχου του έργου «Κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς Δήμου Ελασσόνας» προϋπολογισμού 510.000,00 Ευρώ (ποσό με ΦΠΑ), το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ και από πιστώσεις ΣΑΤΑ.

Το καταφύγιο θα κατασκευαστεί σε απόσταση 0,5 χλμ περίπου νότια - ανατολικά του οικισμού του Στεφανοβούνου σε αγροτεμάχιο εκτάσεως 16.731 μ2. Η πρόσβαση στο χώρο θα γίνεται μέσω του υφιστάμενου κοινοτικού δρόμου πολύ καλής βατότητας ασφαλτοστρωμένου σε μήκος 2,45 km, και χωμάτινου καλής βατότητας σε μήκος 700 μ. Το καταφύγιο θα αποτελείται από δύο κύριες κτιριακές εγκαταστάσεις: α) το κτίριο διοίκησης-ιατρείου (Φ.Ο. από οπλισμένο σκυρόδεμα) και β) το κτίριο διαμονής φιλοξενούμενων ζώων (Φ.Ο. βιομηχανικής κατασκευής με φέροντα οργανισμό από θερμά γαλαβανισμένα δομικά στοιχεία).

Ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας αναφορικά με το διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη δήλωσε: «Αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων του δήμου μας η δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων. Καταφέραμε να ολοκληρώσουμε τη μελέτη και να την υποβάλουμε στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» για χρηματοδότηση και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός. Είναι υποχρέωση του δήμου και της πολιτείας να εξασφαλίζει συνθήκες ευζωίας στα αδέσποτα ζώα και να εξαλείψει τους κινδύνους από εγκαταλελειμμένα και επιθετικά ζώα. Με τη συμπαράσταση των εθελοντών, που τόσα έχουν προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια, θα συνεχίσουμε να φροντίζουμε για την υγεία και την ασφάλεια των αδέσποτων και κατ' επέκταση για την ασφάλεια των κατοίκων του δήμου».

Τεχνική περιγραφή:

Το έργο προβλέπει την κατασκευή καταφύγιου αδέσποτων ζώων συντροφιάς δυναμικότητας 30 θέσεων. Στο υπό ανέγερση καταφύγιο θα πληρούνται οι ειδικές προδιαγραφές, διατάξεις και κατευθυντήριες οδηγίες των αρμόδιων υπουργείων σχετικά με την παραμονή αδέσποτων ζώων σε κτίριο.

Το καταφύγιο θα αποτελείται από δύο κύριες κτιριακές εγκαταστάσεις:

• Το κτίριο διοίκησης-ιατρείου

• Το κτίριο διαμονής φιλοξενούμενων ζώων.

 Το κτίριο διοίκησης-ιατρείου θα έχει εμβαδόν 103,60 m2 και θα αποτελείται από τους παρακάτω χώρους:

• Το γραφείο διοίκησης και διαχείρισης της εγκατάστασης

• Αίθουσα προσωπικού

• Αποθήκη τροφών και υλικού

• Αίθουσα παρασκευής και προετοιμασίας τροφής

• Αίθουσα ιατρείου μικρών ζώων

• Αίθουσα απομόνωσης ασθενών ζώων

• 2 WC από τα οποία το ένα διαμορφωμένο για ΑΜΕΑ

• Χώρος αποδυτηρίων

 Το κτίριο διαμονής φιλοξενούμενων ζώων θα έχει εμβαδό 304,10 m2 και θα αποτελείται από :

• 30 εσωτερικά διαμερίσματα

• 30 εξωτερικά διαμερίσματα

Κάθε εξωτερικό διαμέρισμα θα συνδέεται άμεσα με το αντίστοιχο εσωτερικό, ώστε να ικανοποιούνται τόσο οι ανάγκες διαμονής των σκύλων, όσο και οι ανάγκες τους για άσκηση στον εξωτερικό χώρο που θα χρησιμεύει ως προαύλιο. Με τον τρόπο αυτό το υπόστεγο θα μπορεί να φιλοξενήσει συνολικά 30 σκύλους.

Το κτίριο θα υδρεύεται από το δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑ Ελασσόνας, και θα γίνει η απαραίτητη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου.

Για τους ενδιαφερόμενους προσφέρεται ελεύθερη, πλήρης, άμεση και δωρεάν ηλεκτρονική πρόσβαση στα έγγραφα της σύμβασης στον ειδικό, δημόσια προσβάσιμο, χώρο "ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί" της πύλης www.promitheus.gov.gr, Α/Α Συστήματος ΕΣΗΔΗΣ 206094, καθώς και στην ιστοσελίδα της αναθέτουσας αρχής https://dimoselassonas.gr/. Γενικές πληροφορίες παρέχονται από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου στο τηλ.: 2493350115.

Ως ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται η 13/05/2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00. Ως ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η 17/05/2024, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00.

adespotaexo

kynokomeio11

kynokomeio22

3dgrafeia1

3dgrafeia2

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Ελασσόνας σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ Τυτώ την Πέμπτη 27 Ιουνίου στην αίθουσα Δημοτικού Συ [ ... ]

article thumbnail

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες τα αθλητικά προγράμματα «Κύκλοι Άθλησης» και «Εργαστήρια Ευεξίας», τα οποία υλοποίησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Αντιδη [ ... ]

article thumbnail

Για την Πολωνία αναχωρεί την Τετάρτη 10 Ιουλίου η Φιλαρμονική του Δήμου Ελασσόνας όπου θα συμμετάσχει στο 16ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών στην πόλη Μσάνα Ντόλνα (Mszana a Dolna) [ ... ]

article thumbnail

ΕΚΠΟΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΝΟΛ ΑΕ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

article thumbnail

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ