Νέο πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας «Αντώνης & Στέλλα Κύρκου»

Share

antonisstellakirkou

Έναρξη υποβολής αιτήσεων για την οικονομική ενίσχυση κοινωνικά ευάλωτων ατόμων

Σε ένα νέο πρόγραμμα για την άμεση οικονομική ενίσχυση κοινωνικά ευάλωτων ατόμων έχει προχωρήσει για 2η χρονιά ο Δήμος Ελασσόνας, μέσω της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Κοινωνικής Συνοχής, υλοποιώντας το πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας «Αντώνης & Στέλλα Κύρκου» στη μνήμη των δύο ευεργετών του οργανισμού.

Ο αείμνηστος Ελασσονίτης επιχειρηματίας Αντώνης Κύρκος του Αθανασίου και της Καλλιόπης άφησε στον Δήμο Ελασσόνας ένα ισόγειο κατάστημα στο κέντρο της Ελασσόνας, στο οποίο σήμερα στεγάζεται το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, εκφράζοντας την επιθυμία τα έσοδα από το ακίνητο αυτό να διατίθενται προς ενίσχυση των σκοπών του Οργανισμού.

Το νέο πρόγραμμα με τίτλο «Ενίσχυση κοινωνικά ευάλωτων ατόμων του Δήμου Ελασσόνας 2024» αποσκοπεί στην ανακούφιση και βελτίωση της ποιότητας ζωής των κοινωνικά ευάλωτων, στη δημιουργία συνθηκών κοινωνικής σύγκλισης και συνοχής, στην ικανοποίηση της εκπεφρασμένης θέλησης του αείμνηστου δωρητή Αντώνη Κύρκου, για τη στήριξη των οικονομικά και κοινωνικά αδύναμων. Στοχεύει δε, στην υποστήριξη των ατόμων αυτών με την οικονομική ενίσχυσή τους για την κάλυψη επιτακτικών βιοτικών αναγκών.

Με ανακοίνωσή της η Αντιδημαρχία Παιδείας και Κοινωνικής Συνοχής, προσκαλεί στη νέα δράση συγκεκριμένες κατηγορίες ευάλωτων, ευπαθών ή ειδικών ομάδων του πληθυσμού, όπως αστέγους, ΑμεΑ, πάσχοντες από σοβαρά παθολογικά προβλήματα ή ψυχικές ασθένειες, άτομα που διαβιούν σε ακραίες συνθήκες ένδειας, στοχεύοντας στην κάλυψη επιτακτικών βιοτικών αναγκών που σχετίζονται με τη σίτιση, στέγαση και μετακίνηση, τις ενεργειακές ανάγκες, όπως, η ηλεκτροδότηση και θέρμανση, τις ανάγκες περίθαλψης, όπως ιατρικές, νοσηλευτικές και φαρμακευτικές ανάγκες και τις ανάγκες προσωπικής και οικιακής υγιεινής.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στις 7.000,00 €, ενώ το συνολικό ποσό δύναται να αυξηθεί με βάση τις ανάγκες του προγράμματος. Τέλος, το χορηγούμενο κατά ωφελούμενο/η βοήθημα, δύναται να ανέλθει έως και το ύψος του ποσού των 2.000,00 €.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης του βοηθήματος περιγράφονται αναλυτικά στην ανακοίνωση – πρόσκληση του Οργανισμού, η οποία είναι δημοσιευμένη στην ιστοσελίδα

https://dimoselassonas.gr/index.php/nea-anakoinoseis

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους και τα δικαιολογητικά στα γραφεία της Αντιδημαρχίας (Ισόγειο Δημαρχείου) στην Ελασσόνα τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, με πληροφορίες στα τηλέφωνα 2493350226 & 2493350227. Η ανακοίνωση έχει αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου Ελασσόνας, στους πίνακες ανακοινώσεων των Δημοτικών Ενοτήτων καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου Ελασσόνας.

Η Επιτροπή Παρακολούθησης του ως άνω προγράμματος η οποία ορίστηκε με την υπ΄ αριθμόν 79/2024 απόφαση του Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας, θα προβούν στις προβλεπόμενες διαδικασίες για την έγκριση και την καταβολή των οικονομικών ενισχύσεων στους δικαιούχους - ωφελούμενους.

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής

article thumbnail

Επιστολή στον Διοικητή της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) απέστειλε σήμερα ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικ. Γάτσας, ζητώντας να επιληφθεί της υπόθεσης του κατα [ ... ]

article thumbnail

Εκλέχτηκε το Νέο Συμβούλιο Νέων του Δήμου Ελασσόνας με τη συμμετοχή 29 νέων ηλικίας 17- 32 ετών, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας.

article thumbnail

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν από το Δήμο Ελασσόνας οι εκπαιδευτικές συναντήσεις για γονείς, από το τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας-Κέντρο Κοινότητας σε συνεργασία με τον  [ ... ]

article thumbnail

Με την καθιερωμένη ποδηλατάδα για μικρούς και μεγάλους ανοίγουν φέτος οι «Ημέρες Περιβάλλοντος 5» που διοργανώνει για 5η χρονιά ο Δήμος Ελασσόνας, μέσω της Αντιδη [ ... ]