Δήμος Ελασσόνας: Συνδιοργανωτής στον ορεινό αγώνα “Mamali Trail Run 2024” Κυριακή 9 Ιουνίου 2024 | Βερδικούσια

Share

mamali2024

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό θα διεξαχθεί και φέτος ο ορεινός αγώνας στην Βερδικούσια «Mamali Trail Run 2024» την Κυριακή 9 Ιουνίου, όπου οι δρομείς θα διασχίσουν το μοναδικό καταπράσινο δάσος οξιάς της Μαμαλής.

Ο αγώνας διοργανώνεται από την Λέσχη «Mountain Enduro Camp» με συνδιοργανωτή το Δήμο Ελασσόνας, σε 3 μοναδικές διαδρομές απόστασης 23 km και 9 km για επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές ορεινού δρόμου αλλά και μιας διαδρομής 1000μ για παιδιά. Για πρώτη φορά φέτος, η εκκίνηση και ο τερματισμός των διαδρομών θα πραγματοποιείται από το χωριό της Βερδικούσιας.

Με την ευκαιρία της διοργάνωσης ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας δήλωσε: «Χαιρόμαστε που για ακόμη μια χρονιά είμαστε συνδιοργανωτές στον 'Mamali Trail Run', με εκατοντάδες αθλητές να διατρέχουν μαγευτικές διαδρομές στα ορεινά του δήμου μας και συγκεκριμένα στο μοναδικό δάσος οξιάς της Μαμαλής, ένα δάσος απαράμιλλου κάλλους. Η δημοτική αρχή θα συνεχίσει να στηρίζει ενεργά κάθε σωματείο που αναδεικνύει την περιοχή και κινητοποιεί τον εθελοντισμό. Ο αγώνας της Βερδικούσιας είναι μία εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσουμε τα όμορφα χωριά του δήμου μας».

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν από δύο κορυφές, την τοποθεσία Παπά Βρύση και φυσικά την κορυφή Μαμαλή στα 1424 μέτρα, σε μια διαδρομή όπου υπάρχουν 7 τεχνητές λίμνες.

Το πρόγραμμα του "Mamali Trail Run 2024" περιλαμβάνει τις διαδρομές:

1ος αγώνας | Mamali Trail Run 23 km | Ώρα εκκίνησης 9:00 π.μ.

2ος αγώνας | Mamali Trail Run 9 km | Ώρα εκκίνησης 9:30 π.μ.

3ος αγώνας | Mamali Trail Run 1000 m (παιδικός αγώνας) | Ώρα εκκίνησης 9:45 π.μ.

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής

article thumbnail

Επιστολή στον Διοικητή της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) απέστειλε σήμερα ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικ. Γάτσας, ζητώντας να επιληφθεί της υπόθεσης του κατα [ ... ]

article thumbnail

Εκλέχτηκε το Νέο Συμβούλιο Νέων του Δήμου Ελασσόνας με τη συμμετοχή 29 νέων ηλικίας 17- 32 ετών, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας.

article thumbnail

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν από το Δήμο Ελασσόνας οι εκπαιδευτικές συναντήσεις για γονείς, από το τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας-Κέντρο Κοινότητας σε συνεργασία με τον  [ ... ]

article thumbnail

Με την καθιερωμένη ποδηλατάδα για μικρούς και μεγάλους ανοίγουν φέτος οι «Ημέρες Περιβάλλοντος 5» που διοργανώνει για 5η χρονιά ο Δήμος Ελασσόνας, μέσω της Αντιδη [ ... ]