Έρχονται οι «Ημέρες Περιβάλλοντος 5» στο Δήμο Ελασσόνας 18 – 21 Ιουνίου 2024

Share

imeresperivallontos20241

Με την καθιερωμένη ποδηλατάδα για μικρούς και μεγάλους ανοίγουν φέτος οι «Ημέρες Περιβάλλοντος 5» που διοργανώνει για 5η χρονιά ο Δήμος Ελασσόνας, μέσω της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Κοινωνικής Συνοχής, από την Τρίτη 18 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024.

Δράσεις ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον, που περιλαμβάνουν άθληση, καλλιτεχνικά εργαστήρια, εθελοντικές πρωτοβουλίες πολιτών και συλλόγων και μία μεγάλη συναυλία με τον τραγουδιστή Αναστάσιο Ράμμο.

Με τη διοργάνωση αυτή ο Δήμος Ελασσόνας αποδεικνύει έμπρακτα τον υψηλό βαθμό ενεργοποίησής του προς την κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης και της αλλαγής νοοτροπίας για την ανακύκλωση, την προάσπιση του δημόσιου χώρου, την εθελοντική συμμετοχή και το σεβασμό στο περιβάλλον.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων συνοδεύεται από ποικίλες δράσεις εθελοντισμού και σε κοινότητες του Δήμου, στις οποίες η συμμετοχή των συλλόγων, των εθελοντών και ειδικά των παιδιών είναι πολύ ενθαρρυντική.

Η Ποδηλατάδα που τόσο έχουν αγαπήσει μικροί και μεγάλοι, θα σημάνει την έναρξη των εκδηλώσεων, ενώ τα καλλιτεχνικά εργαστήρια -όπως κάθε χρόνο- θα εκπαιδεύσουν δημιουργικά τα παιδιά στις δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος.

Στις φετινές «Ημέρες Περιβάλλοντος» ο γνωστός τραγουδιστής Αναστάσιος Ράμμος, θα χαρίσει σε όλους μία όμορφη βραδιά την Τετάρτη 19 Ιουνίου με υπέροχα τραγούδια, ενώ το κλείσιμο των φετινών εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί με μια μουσική συναυλία με τίτλο "Ύμνος στη Χαρά" από την Παιδική Χορωδία του Δήμου Ελασσόνας, που συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, παρουσιάζοντας τραγούδια από διαφορετικά στυλ και εποχές, από κλασικούς και σύγχρονους συνθέτες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Τρίτη 18/6

«Ποδηλατάδα για μικρούς και μεγάλους» 

 

Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας | Ώρα 19:00

Τετάρτη 19/6

«Εθελοντικός καθαρισμός του Λόφου Προφήτη Ηλία»

Λόφος Προφήτη Ηλία | Ώρα 18:00

 

«Παίζω και Ανακυκλώνω» με την East-WestGreece

Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας  | Ώρα 19:00 

 

Συναυλία με τον Αναστάσιο Ράμμο

Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας  | Ώρα 21:00 

Πέμπτη 20/6

 

«Άθληση και Παιχνίδι»

«Δεντροφύτευση»

 

«Καλλιτεχνικά Εργαστήρια»από τα ΚΔΑΠ

  1. «Δημιουργικά Παιδιά»
  2. «ΠαιγνΙομάΘηση»
  3. «Παιχνιδαγωγή»
  4. «Το δέντρο της Έμπνευσης»

 

Αθλητικές Εγκαταστάσεις - Δημοτικό Αναψυκτήριο | Ώρα 18:00

 

«Καλλιτεχνικά Εργαστήρια» από το ΚΔΑΠ

  1. «Αστερόσκονη»

 

Πλατεία Τσαριτσάνης | ώρα 19:00

Παρασκευή 21/6

«Εκδήλωση αναγνώρισης εθελοντικής προσφοράς»

Τιμητικές βράβευσης εθελοντών

 

Μουσική συναυλία «Ύμνος στη Χαρά» από την Παιδική Χορωδία του Δήμου Ελασσόνας

 

Αίθριο Δημοτικής Βιβλιοθήκης | Ώρα 20:00

 

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής

article thumbnail

Επιστολή στον Διοικητή της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) απέστειλε σήμερα ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικ. Γάτσας, ζητώντας να επιληφθεί της υπόθεσης του κατα [ ... ]

article thumbnail

Εκλέχτηκε το Νέο Συμβούλιο Νέων του Δήμου Ελασσόνας με τη συμμετοχή 29 νέων ηλικίας 17- 32 ετών, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας.

article thumbnail

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν από το Δήμο Ελασσόνας οι εκπαιδευτικές συναντήσεις για γονείς, από το τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας-Κέντρο Κοινότητας σε συνεργασία με τον  [ ... ]

article thumbnail

Με την καθιερωμένη ποδηλατάδα για μικρούς και μεγάλους ανοίγουν φέτος οι «Ημέρες Περιβάλλοντος 5» που διοργανώνει για 5η χρονιά ο Δήμος Ελασσόνας, μέσω της Αντιδη [ ... ]