Δήμος Ελασσόνας: «Ολοκληρώθηκαν οι εκπαιδευτικές συναντήσεις γονέων»

Share

synantiseisgoneon20248

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν από το Δήμο Ελασσόνας οι εκπαιδευτικές συναντήσεις για γονείς, από το τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας-Κέντρο Κοινότητας σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, λαμβάνοντας υπόψιν τις ανάγκες των γονέων και των παιδιών για αποτελεσματική επικοινωνία και σχέση μεταξύ τους.

Οι ομάδες γονέων, όπως οι σχολές γονέων, είναι ένας θεσμός που στοχεύει στην εκπαίδευση και τη στήριξη κάθε μητέρας και πατέρα, στις προκλήσεις και στον σύνθετο ρόλο του γονιού, όπως διαμορφώνεται από τις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.

Συντονιστής των εκπαιδευτικών συναντήσεων ήτανε ο κ. Πιτσίλκας Χρήστος, Κοινωνιολόγος και Εκπαιδευτής Ενηλίκων με πολυετή εμπειρία στις ομάδες γονέων, ενώ από την πλευρά του δήμου συμμετείχαν τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας σε όλες τις συναντήσεις τους και ως στελέχη αλλά και ως μητέρες.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε σταθερή ομάδα των 15-20 ατόμων και περιλάμβαναν ομιλίες και βιωματικές ασκήσεις όπως:

• Γνωριμία μεταξύ των μελών της ομάδας

• Συζήτηση για την ενεργητική ακρόαση κατά τη επικοινωνία γονέων-παιδιών

• Συζήτηση για τον ενδοσχολικό εκφοβισμό και συγκεκριμένα για την έννοια και τις μορφές του

• Συζήτηση για την έννοια της «αυτοεκτίμησης» και

• Συζήτηση για την έννοια του «αρκετά καλού γονέα» και κλείσιμο της ομάδας.

Ο κύκλος των συναντήσεων έκλεισε με τους γονείς να εκφράζουν την ευχαρίστησή τους και την ικανοποίησή τους από την εμπειρία της συμμετοχής τους στη συγκεκριμένη δράση.

Στις συναντήσεις παρευρέθηκε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας, κ. Καρκαβανίδου- Σκρέτα Ευφροσύνη, η οποία συζήτησε με τους γονείς για ενδεχόμενες μελλοντικές δράσεις, τονίζοντας πως ο Δήμος Ελασσόνας στέκεται κοντά στις ανάγκες των γονέων και στον απαιτητικό τους ρόλο.

synantiseisgoneon20241

synantiseisgoneon20242

synantiseisgoneon20243

synantiseisgoneon20244

synantiseisgoneon20245

synantiseisgoneon20246

synantiseisgoneon20247

synantiseisgoneon20249

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Ελασσόνας σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ Τυτώ την Πέμπτη 27 Ιουνίου στην αίθουσα Δημοτικού Συ [ ... ]

article thumbnail

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες τα αθλητικά προγράμματα «Κύκλοι Άθλησης» και «Εργαστήρια Ευεξίας», τα οποία υλοποίησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Αντιδη [ ... ]

article thumbnail

Για την Πολωνία αναχωρεί την Τετάρτη 10 Ιουλίου η Φιλαρμονική του Δήμου Ελασσόνας όπου θα συμμετάσχει στο 16ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών στην πόλη Μσάνα Ντόλνα (Mszana a Dolna) [ ... ]

article thumbnail

ΕΚΠΟΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΝΟΛ ΑΕ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

article thumbnail

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ