Δήμος Ελασσόνας: «Ενημερωτική ημερίδα για το πρόγραμμα ΑΜΚΕ Τυτώ»

Share

imeridatyto2024

Ενημερωτική ημερίδα διοργανώνει ο Δήμος Ελασσόνας σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ Τυτώ την Πέμπτη 27 Ιουνίου και ώρα 11:30 το πρωί στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ελασσόνας.

Η «Οργάνωση για τη Διαχείριση και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας στα Αγροτικά Οικοσυστήματα – ΤΥΤΩ» θα ενημερώσει τους παρευρισκόμενους για το πρόγραμμα «Φυσικός Έλεγχος / Περιορισμός των Επιβλαβών τρωκτικών στη Γεωργία μέσω της Διαχείρισης Αρπακτικών Πτηνών» που υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος η ΑΜΚΕ ΤΥΤΩ θα τοποθετήσει τεχνητούς κλωβούς (φωλιές), που στόχο έχουν την παροχή φιλοξενίας προς τα αρπακτικά πτηνά και στη συνέχεια διαχειρίζεται το είδος Τυτώ για αναπαραγωγή και ανάπτυξη του πληθυσμού τους προκειμένου να ρυθμιστούν φυσικά οι πληθυσμοί τρωκτικών που πλήττουν τις αγροτικές καλλιέργειες και προκαλούν σημαντικές ζημιές σε πολλαπλά επίπεδα.

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Ο Αγώνας Ορειβατικού Σκι επιστρέφει στον Όλυμπο στη θέση Βρυσοπούλες (ΚΕΟΑΧ) μετά από 11 χρόνια, μια ιστορική στιγμή για την αθλητική κοινότητα και την τοπική κοινω [ ... ]

article thumbnail

Από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ελασσόνας ανακοινώνεται ότι λόγω της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου 2025, οι ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές, μισθωτέ [ ... ]

article thumbnail

Σε συνάντηση εργασίας με την Πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Α. Γκερέκου ο Αναπληρωτής Δημάρχου κ. Δ. Καρανίκας

article thumbnail

Προτάσεις χρηματοδότησης πέντε έργων αγροτικής οδοποιίας συνολικού προϋπολογισμού 2.839.800 ευρώ υπέβαλε ο Δήμος Ελασσόνας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τρ [ ... ]