«Δήμος Ελασσόνας: Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία για 2η χρονιά οι Κύκλοι Άθλησης & Εργαστήρια Ευεξίας»

Share

kykloiathlisis090720245

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες τα αθλητικά προγράμματα «Κύκλοι Άθλησης» και «Εργαστήρια Ευεξίας», τα οποία υλοποίησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Αθλητισμού & Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ελασσόνας, με υπεύθυνη για τον σχεδιασμό του προγράμματος την κ. Βίκη Παγγέα, Ειδική Συνεργάτη Δημάρχου σε θέματα αθλητισμού.

Στα προγράμματα συμμετείχαν πάνω από 250 ωφελούμενοι και τα προγράμματα υλοποιήθηκαν σε 7 Δημοτικές Ενότητες. Συγκεκριμένα δημιουργήθηκαν στους «Κύκλους Άθλησης» τμήματα μπάσκετ στα νέα γήπεδα καλαθοσφαίρισης σε Λιβάδι και Τσαριτσάνη, τμήματα βόλεϊ και στίβου στην Ελασσόνα, τμήματα μπάσκετ-ποδοσφαίρου και στίβου στο Μεγάλο Ελευθεροχώρι, Κρανιά και Λουτρό και τμήματα τένις στην Καλλιθέα.

Στα «Εργαστήρια Ευεξίας» που αφορούσαν γυναίκες δημιουργήθηκαν τμήματα Ήπιας Γυμναστικής (ασκησιολόγιο pilates και ορθοσωματικής) στις κοινότητες Σαρανταπόρου, Τσαριτσάνης και Κρανιάς και Τμήμα Δυναμικής Γυμναστικής (ασκησιολόγιο γενικής και μυϊκής ενδυνάμωσης) στην Ελασσόνα.

Στους «Κύκλους Άθλησης» παιδιά και έφηβοι του Δήμου Ελασσόνας με την καθοδήγηση έμπειρων προπονητών και προπονητριών οικειοποιήθηκαν τις βασικές δεξιότητες του μπάσκετ, του βόλεϊ, του τένις και ήρθαν σε επαφή με τα βασικά αγωνίσματα του κλασσικού αθλητισμού. Επιπλέον, γυμνάστηκαν, ψυχαγωγήθηκαν, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να διαφάνηκε και η κλίση τους σε κάποιο άθλημα.

Τα «Εργαστήρια Ευεξίας» στόχευσαν στην εκγύμναση και στην αναψυχή του ενήλικου πληθυσμού του Δήμου. Μία παρακίνηση για να ενσωματώσουν και οι ενήλικες τη φυσική άσκηση στην καθημερινότητά τους για όλα τα σωματικά και ψυχολογικά οφέλη που μπορεί να τους προσφέρει.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού & Δία Βίου Μάθησης κ. Αστέριος Δημουλάς, με τη συγκεκριμένη δράση θέτει σε προτεραιότητα το Δικαίωμα όλων στην Άθληση με δωρεάν συμμετοχή και την ποιοτική διαχείριση του ελεύθερου χρόνου μεγάλων και μικρών. Ευχαριστεί ανθρώπους της Τοπικής Διοίκησης, την Υπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Ελασσόνας για τη φροντίδα των αθλητικών εγκαταστάσεων και όλους όσους συνέβαλλαν στη σωστή και εύρυθμη λειτουργία των δραστηριοτήτων Άθλησης και Άσκησης.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος έγινε από τους ίδιους τους πόρους του Δήμου

kykloiathlisis090720241

kykloiathlisis090720242

kykloiathlisis090720243

kykloiathlisis090720244

kykloiathlisis090720246

kykloiathlisis090720247

kykloiathlisis090720248

kykloiathlisis090720249

kykloiathlisis0907202410

kykloiathlisis0907202411

kykloiathlisis0907202412

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Ελασσόνας σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ Τυτώ την Πέμπτη 27 Ιουνίου στην αίθουσα Δημοτικού Συ [ ... ]

article thumbnail

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες τα αθλητικά προγράμματα «Κύκλοι Άθλησης» και «Εργαστήρια Ευεξίας», τα οποία υλοποίησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Αντιδη [ ... ]

article thumbnail

Για την Πολωνία αναχωρεί την Τετάρτη 10 Ιουλίου η Φιλαρμονική του Δήμου Ελασσόνας όπου θα συμμετάσχει στο 16ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών στην πόλη Μσάνα Ντόλνα (Mszana a Dolna) [ ... ]

article thumbnail

ΕΚΠΟΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΝΟΛ ΑΕ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

article thumbnail

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ