Δήμος Ελασσόνας: «Επίσκεψη εκπαιδευόμενων Μελισσοκόμων του Δήμου Ελασσόνας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας»

Share

melisokomia20245

Στο πλαίσιο της σειράς μαθημάτων του επιμορφωτικού προγράμματος για την αγροδιατροφική κληρονομιά και επιχειρηματικότητα (σε πέντε κατευθύνσεις, γάλα, μέλι, κρασί, κρέας, αρωματικά φυτά) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Δήμος Ελασσόνας, προσέφερε μία ακόμη εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική εμπειρία σε εκπαιδευόμενους/ες του Κέντρου Δια Βίου Μάθησής του, στην κατεύθυνση του μελιού και της μελισσοκομίας.

Το μάθημα έλαβε χώρα στο νεοανακαινισμένο και υπερσύγχρονο εργαστήριο Εφαρμοσμένης Μελισσοκομίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Γαιόπολη της Λάρισας, το οποίο πλέον, ανοίγει τον ορίζοντα της επιστημονικής έρευνας στην αγροδιατροφική παραγωγή, συμβάλλοντας, παράλληλα, ενεργά στη Δια Βίου Μάθηση.

Το μάθημα μελισσοκομίας, απευθύνθηκε τόσο σε αρχάριους όσο και σε έμπειρους ενθουσιώδεις μελισσοκόμους, διατηρώντας υψηλά την προθυμία και το ενεργό ενδιαφέρον συμμετοχής. Κατά την επίσκεψή τους είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, πέραν των βασικών αρχών της μελισσοκομίας, για τη διαχείριση των κυψελών, την παραγωγή, τον έλεγχο των ιδιοτήτων και τη σύσταση του μελιού με παραδοσιακές μεθόδους και τεχνολογίες αιχμής, καθώς και τον κρίσιμο ρόλο των μελισσών στο οικοσύστημα.

Ιδιαίτερα σημαντικό, είναι το γεγονός, πως οι εκπαιδευόμενοι/ες μελισσοκομίας του Δήμου Ελασσόνας, είναι επίσημα, οι πρώτοι εκπαιδευόμενοι επισκέπτες του εργαστηρίου, ενδεικτικό στοιχείο της πρωτοπορίας του Δήμου Ελασσόνας για την παροχή σύγχρονης και καινοτόμου επιμόρφωσης. Ως εκπαιδευόμενοι επισκέπτες, εκτός από την ευκαιρία να περιηγηθούν τις εγκαταστάσεις του, είχαν επιπρόσθετα, την ευκαιρία να αποκτήσουν πρακτική εργαστηριακή εμπειρία, με την καθοδήγηση του υπεύθυνου καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Αλέξανδρου Παπαχριστοφόρου.

Στη συζήτηση που αναπτύχθηκε, μεταξύ άλλων, τονίστηκε η σημασία της εκπαιδευτικής αυτής εμπειρίας, η οποία ενισχύει τους δεσμούς, τη συνεργασία και τη δικτύωση των μελισσοκόμων με έγκριτους επιστημονικούς και δραστήριους φορείς, όπως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Επισημάνθηκε επιπλέον, από κοινού, η αξία της συνέχισης της επικοινωνίας με το Πανεπιστήμιο, για την υγιή ανάπτυξη της μελισσοκομίας, την ποιότητα και προβολή των τοπικών προϊόντων και τη βιωσιμότητα του κλάδου.

Σχετικά με την επίσκεψη των εκπαιδευομένων του ΚΔΒΜ του Δήμου Ελασσόνας στο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Μελισσοκομίας στη Λάρισα, ο Δήμαρχος Ελασσόνας, κ. Νίκος Γάτσας, δήλωσε: «Θέλω να συγχαρώ την ομάδα εκπαιδευομένων και εκπαιδευτών, που πρώτοι αγκάλιασαν και συμμετείχαν σε ένα εκπαιδευτικό εγχείρημα, που ο Δήμος Ελασσόνας παρέχει στην κοινότητά του, αναβαθμίζοντας το επίπεδο της επιμόρφωσής της, ακόμη και εκτός των τοπικών μας ορίων. Είναι άλλη μία απόδειξη της δέσμευσής μας στη στήριξη της Δια Βίου Μάθησης και της εξωστρέφειας, για τη δυναμική διεύρυνση του ορίζοντα της τοπικής μας ανάπτυξης».

melisokomia20241

melisokomia20243

 

 

melisokomia20246

melisokomia20247

melisokomia20248

melisokomia20249

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ελασσόνας, μέσω του συνόλου των κοινωνικών της δομών - Κέντρο Κοινότητας, Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ΚΕΠ Υγείας, Κ [ ... ]

article thumbnail

Στην 10η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ», που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, συμμετείχε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Π [ ... ]

article thumbnail

Με επιτυχία συνεχίζονται οι χριστουγεννιάτικες δράσεις φιλαναγνωσίας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελασσόνας, στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του δήμο [ ... ]

article thumbnail

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Αστέριου Δημουλά και της Αντιδημάρχου Παιδείας & Άθλησης κ. Παρασκευής Γκουγκούλη με τον υπεύ [ ... ]

article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Βουνού, διοργάνωσε θεματική εκδήλωση, την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου, στην Αίθουσα Προβολής Τοπικού Πολιτισμού Ελασσόν [ ... ]