Απομακρύνει τα σκουπίδια από τα ερείσματα των δρόμων ο Δήμος Ελασσόνας

Share

apokomidiaporrmaton3

ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ 272 ΧΛΜ

Στην αποκομιδή των απορριμμάτων από τα ερείσματα των εθνικών και επαρχιακών δρόμων προχωρά καθημερινά ο Δήμος Ελασσόνας, μετά τη μεταβίβαση της αρμοδιότητας και των αντίστοιχων πόρων από τις Περιφέρειες στους Δήμους.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εδώ και χρόνια από τα χιλιάδες πλαστικά αντικείμενα, χάρτινες, μεταλλικές και γυάλινες συσκευασίες που έχουν απορριφθεί από τα διερχόμενα αυτοκίνητα σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο είναι απογοητευτική. Η αρμοδιότητα για τον καθαρισμό των ερεισμάτων του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου ασκούνταν μέχρι πρότινος από τις Περιφέρειες, ωστόσο οι Δήμοι αναλάμβαναν περιστασιακά και χωρίς επιπλέον πόρους να απομακρύνουν τα απορρίμματα αυτά με ίδια μέσα, ακόμη και αν επρόκειτο για αρμοδιότητα άλλου φορέα.

Οι συνθήκες όμως στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων άλλαξαν δραματικά τελευταία, με τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να εγκαταλειφθεί και η εθελοντική αυτή προσφορά των δήμων.

Ο Δήμος Ελασσόνας είναι από τους πρώτους δήμους που ανέθεσαν αυτή την υπηρεσία σε κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση και πλέον τα ερείσματα των δρόμων καθαρίζονται εντατικά, μεταφέροντας τα απορρίμματα στην ανακύκλωση. Η πρώτη εργολαβία αποκομιδής έχει ως φυσικό αντικείμενο τον καθαρισμό ερεισμάτων δικτύου 272 χλμ εκατέρωθεν του δρόμου και στη συνέχεια καθημερινή εποπτεία και έλεγχο των ερεισμάτων για νέα απορρίμματα.

Με τη συμπλήρωση ενός μήνα από την έναρξη των εργασιών αποκομιδής, ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ήδη με τη συμπλήρωση ενός μήνα από την ανάθεση των εργασιών αποκομιδής, η εικόνα στους δρόμους αυτούς έχει αλλάξει εντυπωσιακά. Καθαρίστηκαν τα ερείσματα σε ένα σύνολο διαδρομών που ξεπερνά τα 80 χλμ και συνεχίζουμε με τους υπόλοιπους δρόμους έως και το τέλος του έτους. Η εικόνα που αντικρίζαμε καθημερινά στις άκρες του δρόμου ήταν απελπιστική. Τώρα πια η εικόνα αλλάζει και εύχομαι να αλλάξει σύντομα και η νοοτροπία πολλών οδηγών και συνοδηγών που πετάνε τα σκουπίδια τους από το παράθυρο. Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας».

apokomidiaporrmaton1

apokomidiaporrmaton2

apokomidiaporrmaton4

apokomidiaporrmaton5

apokomidiaporrmaton6

apokomidiaporrmaton7

apokomidiaporrmaton8

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Έως και την Πέμπτη 15 Μαΐου οι ενδιαφερόμενοι καλλιεργητές μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις – δηλώσεις άρδευσης για την αρδευτική περίοδο 2025. Οι αιτήσεις θα γίν [ ... ]

article thumbnail

Ενίσχυση συνεργασίας και προώθηση πολιτιστικών δράσεων

article thumbnail

Από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ελασσόνας ανακοινώνεται ότι λόγω της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου 2025, οι ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές, μισθωτέ [ ... ]

article thumbnail

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Απριλίου 2025, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ελασσόνας, η εκδήλωση διαβούλευσης στο πλαίσ [ ... ]

article thumbnail

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ελασσόνας, διοργάνωσε την περασμένη Πέμπτη 10 Απριλίου, έναν συμβολικό περίπατο [ ... ]