Δήμος Ελασσόνας: «Ενημερωτικές δράσεις στο Γυμνάσιο Λ.Τ. Καλλιθέας και Τσαριτσάνης με θέμα ¨Ψυχική Υγεία και Εφηβεία»

Share

psyygeiasxoleia12

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ελασσόνας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Ψυχική Υγεία, πραγματοποίησε δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για στους μαθητές του Γυμνάσιου Λ.Τ. Καλλιθέας και Τσαριτσανης, σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολικών μονάδων.

Οι ενημερωτικές δράσεις είχαν ως θέμα «Ψυχική Υγεία και Εφηβεία» και τον συντονισμό είχε το επιστημονικό προσωπικό του ΚΕΠ Υγείας και του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ελασσόνας.

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία των εφήβων, καθώς πρόκειται για μια μοναδική περίοδο στη ζωή τους, κατά την οποία λαμβάνουν χώρα σωματικές και ψυχικές αλλαγές, αλλαγές που επιδρούν στο κοινωνικό, συναισθηματικό και γνωστικό κομμάτι της ζωής τους ταυτόχρονα με τη σωματική τους ωρίμανση, όπου προσπαθούν να εδραιώσουν την προσωπικότητά τους.

Η αλληλεπίδραση με τους μαθητές ήταν καταλυτική και δόθηκαν οι κατευθύνσεις ώστε να μάθουν να αναγνωρίζουν και να διαχειρίζονται τα συναισθήματα τους. Παράλληλα μέσα από βιωματικές ασκήσεις τονίστηκαν οι τρόποι αυτοφροντίδας και πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της ψυχικής ανθεκτικότητας.

Οι μαθητές κατανόησαν πως η ψυχική υγεία αποτελεί βασικό παράγοντα για την ατομική προσαρμοστικότητα και την ανάπτυξη, καθώς η ψυχική ανθεκτικότητα ενισχύει την ψυχική αισιοδοξία και παράλληλα περιορίζει τα συμπτώματα γενικευμένου άγχους και κατάθλιψης.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Φρόσω Καρκαβανίδου –Σκρέτα αναφορικά με τις δράσεις στις σχολικές μονάδες δήλωσε: «Οι δράσεις σκοπό έχουν την ενίσχυση και την ενδυνάμωση της ψυχικής ανθεκτικότητας των εφήβων, καθώς μειώνουν την εκδήλωση αρνητικών συμπεριφορών και δίνουν το εφόδιο προαγωγής μιας υγιούς και ψυχικά ισορροπημένης μετέπειτα ενήλικης ζωής. Οι προκλήσεις στη σημερινή εποχή είναι πολλαπλές και πολύπλοκες και είναι σε θέση να οδηγήσουν τους νέους σε μια μετέπειτα θετική ή αρνητική πορεία ζωής. Θα είμαστε πάντα κοντά στα παιδιά μέσα από τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που πραγματοποιεί η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας, σε άριστη συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους».

psyygeiasxoleia1

psyygeiasxoleia2

psyygeiasxoleia3

psyygeiasxoleia4

psyygeiasxoleia5

psyygeiasxoleia6

psyygeiasxoleia7

psyygeiasxoleia8

psyygeiasxoleia9

psyygeiasxoleia10

psyygeiasxoleia11

psyygeiasxoleia13

psyygeiasxoleia14

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Μπορεί η Τυτώ να εγκατασταθεί και να αναπαραχθεί σε αγροτικές περιοχές μεγαλύτερου υψομέτρου; Η Ελασσόνα έδωσε την απάντηση: Σίγουρα ναι! Το 2026 καταγράφηκαν γέννε [ ... ]

article thumbnail

4/9/2026 Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ελασσόνας μέσω του Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας και Κοινωνικής Υποστήριξης (Κέντρο Κοινότητας, ΚΕΠ Υγείας και  [ ... ]

article thumbnail

    4/9/2026 Στη διοργάνωση του αγώνα «13ο Kalyvia Olympus Trail Running» συμμετέχει και φέτος ο Δήμος Ελασσόνας ως συνδιοργανωτής. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Σεπ [ ... ]

article thumbnail

2/9/2026 Την προσοχή των πολιτών στη σωστή χρήση του αποχετευτικού δικτύου εφιστά η Δ.Ε.Υ.Α. Ελασσόνας, καθώς η απόρριψη μωρομάντηλων, πανών, πλαστικών, χαρτιών, υφασμά [ ... ]

article thumbnail

1/9/2026 Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ελασσόνας ενημερώνει τους δημότες ότι, στο πλαίσιο της συνεργασίας με τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) της 5ης ΥΠ[ ... ]