Στην εκδήλωση «Οι Ελληνικές Πόλεις στη νέα Ψηφιακή Εποχή» στην Αθήνα συμμετείχε ο Δήμος Ελασσόνας

Share

ekdilosiviosimipoli1

Στην υβριδική εκδήλωση της Βιώσιμης Πόλης με θέμα «Οι Ελληνικές Πόλεις στη νέα Ψηφιακή Εποχή», συμμετείχε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Ευφροσύνη Καρκαβανίδου-Σκρέτα ως εκπρόσωπος του Δήμου Ελασσόνας, την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2025, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

Την εκδήλωση τίμησαν με δια ζώσης παρουσία, αλλά και με έντονη διαδικτυακή συμμετοχή, πολλοί εκπρόσωποι φορέων και Δήμων της Ελλάδας, οι οποίοι παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις στοχευμένες παρουσιάσεις των ομιλητών.

Την έναρξη των ομιλιών έκανε ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Χάρης Δούκας, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους και τονίζοντας τη σημασία της ψηφιακής μετάβασης όλων των φορέων, κυρίως των Δήμων, μέσω της χρήσης κατάλληλων εργαλείων.

Στη συνέχεια, ο Γενικός Διευθυντής της Βιώσιμης Πόλης και Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Αθήνας Α.Ε., κ. Ιωάννης Γεώργιζας, απηύθυνε χαιρετισμό, επισημαίνοντας πως ο συνδυασμός της ψηφιακής και της πράσινης μετάβασης αποτελεί μονόδρομο για τη βιώσιμη ανάπτυξη των πόλεων.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των πόλεων αποτελεί βασικό πυλώνα της Ε.Ε. και υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω πρωτοβουλιών, όπως το Δίκτυο Έξυπνων Κοινοτήτων (Smart Communities Network).

Η Βιώσιμη Πόλη, κόμβος δικτύωσης των ελληνικών πόλεων και μέλος του εν λόγω Δικτύου, σε συνέχεια της συγκεκριμένης εισαγωγικής εκδήλωσης, θα πραγματοποιήσει τον Μάιο του 2025 ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο που θα εμβαθύνει στις συγκεκριμένες θεματικές.

ekdilosiviosimipoli2

ekdilosiviosimipoli3

ekdilosiviosimipoli4

ekdilosiviosimipoli5

ekdilosiviosimipoli6

ekdilosiviosimipoli7

ekdilosiviosimipoli8

ekdilosiviosimipoli9

ekdilosiviosimipoli10

ekdilosiviosimipoli11

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Μπορεί η Τυτώ να εγκατασταθεί και να αναπαραχθεί σε αγροτικές περιοχές μεγαλύτερου υψομέτρου; Η Ελασσόνα έδωσε την απάντηση: Σίγουρα ναι! Το 2026 καταγράφηκαν γέννε [ ... ]

article thumbnail

4/9/2026 Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ελασσόνας μέσω του Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας και Κοινωνικής Υποστήριξης (Κέντρο Κοινότητας, ΚΕΠ Υγείας και  [ ... ]

article thumbnail

    4/9/2026 Στη διοργάνωση του αγώνα «13ο Kalyvia Olympus Trail Running» συμμετέχει και φέτος ο Δήμος Ελασσόνας ως συνδιοργανωτής. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Σεπ [ ... ]

article thumbnail

2/9/2026 Την προσοχή των πολιτών στη σωστή χρήση του αποχετευτικού δικτύου εφιστά η Δ.Ε.Υ.Α. Ελασσόνας, καθώς η απόρριψη μωρομάντηλων, πανών, πλαστικών, χαρτιών, υφασμά [ ... ]

article thumbnail

1/9/2026 Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ελασσόνας ενημερώνει τους δημότες ότι, στο πλαίσιο της συνεργασίας με τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) της 5ης ΥΠ[ ... ]