Δήμος Ελασσόνας: «Όλα έτοιμα για τον Αγώνα Ορειβατικού Σκι στον Όλυμπο μετά από 11 χρόνια»
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Δελτία Τύπου
- Δημιουργηθηκε στις Πέμπτη 27 Μαρτίου 2025 12:58
Σάββατο 29 Μαρτίου | Όλυμπος ( ΚΕΟΑΧ)
Τον μεγάλο αγώνα Ορειβατικού Σκι Ομάδων και Σκυταλοδρομίας στις Βρυσοπούλες του Ολύμπου (ΚΕΟΑΧ) υποδέχεται ο Δήμος Ελασσόνας αυτό το Σάββατο 29 Μαρτίου.
Μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις ορειβατικού σκι στη χώρα, επιστρέφει στον Όλυμπο μετά από 11 χρόνια, μια ιστορική στιγμή για την αθλητική κοινότητα και την τοπική κοινωνία, με σκοπό την καθιέρωση του αγώνα κάθε δύο χρόνια, και αναδεικνύοντας τον Όλυμπο ως έναν κορυφαίο προορισμό για εναλλακτικό αθλητισμό και τουρισμό.
Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας-Αναρρίχησης (Ε.Ο.Ο.Α.) και αναμένεται να συγκεντρώσει αθλητές και λάτρεις του βουνού από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η διαδρομή του αγώνα θα κινηθεί σε μια απαιτητική και εντυπωσιακή διαδρομή στον μυθικό Όλυμπο, σε ένα από τα ομορφότερα φυσικά τοπία της Ελλάδας και περιλαμβάνει αναβάσεις, τεχνικές καταβάσεις και τμήματα που θα δοκιμάσουν την αντοχή και τις δεξιότητες των συμμετεχόντων.
Πρόγραμμα Αγώνων
Παρασκευή 28 Μαρτίου 2025
Ελασσόνα | Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη»
Εγγραφή-παραλαβή αριθμών από τους αθλητές: 17:00-20:00
Τελετή Έναρξης: 18:30
Ενημέρωση αθλητών για τον αγώνα: 19:30
Σάββατο 29 Μαρτίου 2025
Εκκίνηση Αγώνων: 09:00 | Όλυμπος - Βρυσοπούλες (ΚΕΟΑΧ)
Απονομές Νικητών και Τελετή Λήξης: 17:00 | Ελασσόνα - Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη»
Πληροφορίες: http://www.olympusskimountaineering.com/
Δημοτικά Νέα
Τμηματική διακοπή υδροδότησης σε κοινότητες του Δήμου Ελασσόνας λόγω προγραμματισμένων εργασιών
Στο Δημαρχείο Ελασσόνας η χρυσή πρωταθλήτρια Ελλάδος και διεθνής αθλήτρια ταεκβοντό Μαργαρίτα Δαγκλή
Δήμος Ελασσόνας: Δράση ευαισθητοποίησης για την οπτική αναπηρία και τους σκύλους-οδηγούς























