Δήμος Ελασσόνας: «Δράση ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού»

Share

drasiaytismos8

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ελασσόνας πραγματοποίησε μια ξεχωριστή δράση ευαισθητοποίησης και ψυχαγωγίας στο χώρο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού».

Στην εκδήλωση ήταν προσκεκλημένοι οι μαθητές του ΕΝΕΓΥΛ Ελασσόνας και οι εκπαιδευτικοί τους. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η προώθηση της κατανόησης και της αποδοχής των ατόμων στο φάσμα του αυτισμού, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες.

Κατά την διάρκεια της δράσης μαθητές, εκπαιδευτικοί και το προσωπικό της Αντιδημαρχίας Πρόνοιας είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα διαδραστικό εργαστήριο, όπου τα παιδιά με εργαλείο την φαντασία τους, δημιούργησαν κολλάζ προάγοντας τις έννοιες της αγάπης, της αποδοχής και της ελπίδας.

Η δράση αποτέλεσε ένα ακόμη βήμα προς μια κοινωνία πιο συμπεριληπτική όπου η διαφορετικότητα αναγνωρίζεται και ενισχύεται και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Ευφροσύνη Καρκαβανίδου-Σκρέτα, με σύνθημα «Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι» τόνισε ότι μέλημα της δημοτικής αρχής είναι να καταρριφθούν τα στερεότυπα και να ενισχυθεί η ένταξη των ατόμων με αυτισμό στη κοινωνία.

Πολύτιμη όπως πάντα η βοήθεια των εθελοντών του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ελασσόνας.

drasiaytismos1

drasiaytismos2

drasiaytismos3

drasiaytismos4

drasiaytismos5

drasiaytismos6

drasiaytismos7

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Μ. Τρίτη 7 Απριλίου | 11:00–13:00 | Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελασσόνας

article thumbnail

Συνάντηση με πρωτοβουλία των Ποντιακών Συλλόγων της επαρχίας Ελασσόνας πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου με τον Δήμαρχο Ελασσόνας κ. Ν [ ... ]

article thumbnail

Κυριακή 5 Απριλίου 2026 | Τσαριτσάνη

article thumbnail

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, ο Δήμος Ελασσόνας διοργανώνει, μέσω της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ελασσόνας και σε συνεργασία με τη Γυ [ ... ]

article thumbnail

Δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις για τους κατοίκους της Δημοτικής Κοινότητας Πυθίου υλοποιεί η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ελασσόνας, σε συ [ ... ]