Στην Τσαριτσάνη τον Μάιο το 3ο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας Δήμου Ελασσόνας

Share

3osynedriotopistorias3

Ο Δήμος Ελασσόνας, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ελασσόνας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας και το Θεσσαλικό Ημερολόγιο, διοργανώνει το 3ο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας. Οι εργασίες του συνεδρίου θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 16 Μαΐου στις 17:00 και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 17 Μαΐου στις 14:00, στο Πνευματικό Κέντρο Τσαριτσάνης.

Το συνέδριο αποτελεί συνέχεια της σημαντικής πρωτοβουλίας για την ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου. Θα παρουσιαστούν 23 ανακοινώσεις, οι οποίες θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, αναδεικνύοντας νέες πτυχές του τοπικού πολιτισμού, ιστορικά θέματα, αρχαιολογικά ευρήματα, παραδοσιακά έθιμα και μνημεία.

Η συμμετοχή στο συνέδριο θα είναι ελεύθερη και ανοιχτή σε όλους. Μετά την έκδοση των πρακτικών, ο τόμος θα διανεμηθεί δωρεάν σε όλους όσοι εγγραφούν και παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου.

3osynedriotopistorias4

3osynedriotopistorias2

3osynedriotopistorias1

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ελασσόνας προσφέρει φέτος σε οικογένειες - ωφελούμενες του Κοινωνικού Παντοπωλείου το Πασχαλινό Καλάθι Αλληλεγγύης [ ... ]

article thumbnail

Μόνιμοι υπάλληλοι του Δήμου Ελασσόνας είναι 5 ακόμη επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 4Κ/2020 για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

article thumbnail

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ελασσόνας, μέσω του Κέντρου Κοινότητας υλοποιεί πρόγραμμα για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς που αντιμετωπίζου [ ... ]

article thumbnail

Σε συντήρηση και αναβάθμιση αθλητικών και σχολικών εγκαταστάσεων προχωράει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σύμφωνα με την ενημέρωση του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού-Αθ [ ... ]

article thumbnail

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ελασσόνας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, διοργανώνει την Πέμπτη 10 Απριλίου δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοπ [ ... ]