Δειγματοληψία στο πλαίσιο οροεπιδημιολογικής μελέτης στην Ελασσόνα

Share

eody1

Τετάρτη 23 Ιουλίου | 10:00 – 13:00

Στο πλαίσιο της οροεπιδημιολογικής μελέτης που υλοποιείται από το Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας Θεσσαλίας και το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θα πραγματοποιηθεί δειγματοληψία αίματος στην Ελασσόνα την Τετάρτη 23 Ιουλίου, κατά τις ώρες 10:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ.

Η διαδικασία θα διεξαχθεί στα γραφεία της Αντιδημαρχίας Πρόνοιας – Τμήμα "Βοήθεια στο Σπίτι", που στεγάζονται στο Πνευματικό Κέντρο Ελασσόνας (είσοδος από οδό Μητροπολίτου Ιακώβου).

Η μελέτη αποσκοπεί στην καλύτερη διερεύνηση του πρόσφατου κρούσματος αιμορραγικού πυρετού Κριμαίας-Κονγκό, με στόχο την επιστημονική αξιολόγηση του επιπέδου έκθεσης του πληθυσμού στον ιό και τη διαμόρφωση κατάλληλων μέτρων δημόσιας υγείας.

Η συμμετοχή των κατοίκων είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς θα συμβάλει ουσιαστικά στην προστασία της δημόσιας υγείας και στον περιορισμό της πιθανής διασποράς του νοσήματος.

Δημοτικά Νέα

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2025 11:45
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ
article thumbnail

Η Δ.Ε.Υ.Α. Ελασσόνας ανακοινώνει ότι θα γίνει τμηματική διακοπή της υδροδότησης λόγω προγραμματισμένων εργασιών για το έργο με τίτλο «Προμήθεια και εγκατάσταση ολ [ ... ]

article thumbnail

Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του «1ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Συγγραφής Διηγήματος, Παραμυθιού και Θεατρικού Κειμένου», αφιερωμένου στη μνήμη του Σπύρου Μπούμπα [ ... ]

article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας, με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» της Λάρισας που αφήνει να εννοηθεί ότι ο Δήμος προχώρησε σε κατάτμηση έργου με σκοπό τ [ ... ]

article thumbnail

Μια μαγική βραδιά πολιτισμού και συγκίνησης

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2025 11:49
Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς
article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας παρουσιάζει τον Χάρτη Απινιδωτών