Παρουσίαση Εναλλακτικών Σεναρίων για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δήμου Ελασσόνας

Share

parousiasitps100925 

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου | 11:00 | Δημαρχείο Ελασσόνας

Ο Δήμος Ελασσόνας ενημερώνει ότι την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2025, στις 11:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Ελασσόνας, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση των Εναλλακτικών Αναπτυξιακών Σεναρίων Χωρικής Οργάνωσης στο πλαίσιο του 1ου Σταδίου της Α΄ Φάσης της μελέτης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Τ.Π.Σ.) για τις Δημοτικές Ενότητες Ελασσόνας, Λιβαδίου, Ολύμπου, Ποταμιάς και Σαρανταπόρου.

Η μελέτη εντάσσεται στο Πρόγραμμα Πολεοδομικών Μεταρρυθμίσεων «Κωνσταντίνος Δοξιάδης» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε δημότες και φορείς της περιοχής, οι οποίοι θα ενημερωθούν για τον μελλοντικό χωροταξικό σχεδιασμό, τα αρχικά πορίσματα της μελέτης και τα προτεινόμενα σενάρια χωρικής ανάπτυξης.

Τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια καθορίζουν τις χρήσεις γης, τους όρους δόμησης, τα όρια οικισμών, τις ζώνες πολεοδόμησης, τις περιοχές ειδικής προστασίας και την ενίσχυση των παραγωγικών δραστηριοτήτων, ενσωματώνοντας παράλληλα μέτρα για την κλιματική αλλαγή και την ανθεκτικότητα των τοπικών κοινωνιών.

Από την επόμενη ημέρα της παρουσίασης, και συγκεκριμένα την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2025, θα ξεκινήσει η διαδικτυακή υποβολή σχολίων και παρατηρήσεων μέσω της Πλατφόρμας Σχεδιασμού του ΥΠΕΝ (https://polsxedia.ypen.gov.gr/), η οποία θα παραμείνει ενεργή για πέντε ημέρες. Οι προτάσεις των πολιτών θα αξιολογούνται από τους μελετητές και θα ενσωματώνονται στη διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης.

Η παρουσίαση θα προβληθεί και ζωντανά μέσω του καναλιού στο YouTube του Δήμου Ελασσόνας στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.youtube.com/@Dimos.Elassonas/streams

postparousiasitps100925

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας τιμά την παράδοση και τον πολιτισμό στηρίζοντας τη μεγάλη μουσικοχορευτική παράσταση «Χορεύουμε Ελλάδα»,

article thumbnail

  Η περίφημη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού επιστρέφει στην Ελασσόνα για μια ξεχωριστή συναυλία με τίτλο «Βίρα τις άγκυρες!», σε συνεργασία με τη Φιλαρμονική Ορχ [ ... ]

article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων που τιμάται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου, διοργανώνει στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελασσόνας μια ξεχωριστή  [ ... ]

article thumbnail

Ένα νέο Μηχάνημα Αυτόματων Συναλλαγών/Ανάληψης (ΑΤΜ) ξεκίνησε να λειτουργεί στη Δημοτική Κοινότητα Κρανέας και συγκεκριμένα στην πρόσοψη του Δημοτικού Καταστήμα [ ... ]

article thumbnail

Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας – 17:30 μ.μ.