«Καυκάκεια 2026»: Ο Δήμος Ελασσόνας τίμησε τη μνήμη των θυμάτων του Δομενίκου

Share

kaukakeia20262

Ο Δήμος Ελασσόνας τίμησε τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2026 τη μνήμη των 140 αμάχων θυμάτων του Ολοκαυτώματος Δομενίκου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Καυκάκεια 2026».

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών και συνεχίστηκαν στο μνημείο των εκτελεσθέντων, στην ιστορική θέση «Καυκάκι», όπου πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν: ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Ισότητας κ. Βασίλειος Σίμος, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κρήτης – ειδικός σύμβουλος σε θέματα ιστορίας και μνήμης – κ. Νικόλαος Μπιμπάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Βαγγέλης Αποστόλου, ο Δήμαρχος Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας και Αντιπρόεδρος του Εθνικού Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδας περιόδου 1940-45 κ. Ιωάννης Σταθάς, ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Στέλιος Τσικριτσής, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ευφροσύνη Καρκαβανίδου – Σκρέτα, Αστέριος Δημούλας, Ιωάννης Δραγατσίκης, Γεώργιος Κατσιούρας και Νικόλαος Παλάσκας, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, Ταξίαρχος Γεώργιος Ντίζες, ο εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων, Υποστράτηγος Ιωάννης Κωστούλας, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελασσόνας ο Αντιπύραρχος κ. Ιωάννης Πάσχος, ο Πρόεδρος της Μαρτυρικής Κοινότητας Δομενίκου κ. Γεώργιος Νικολούλης, η Πρόεδρος της Κοινότητας Μεσοχωρίου κ. Ελένη Ματούλη, ο Πρόεδρος του Μεγάλου Ελευθεροχωρίου κ. Ηλίας Τάψας, για τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Λάρισας ο Έφορος Τυρνάβου – Ελασσόνας κ. Γεωργάκης Δημήτρης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Οικογενειών Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δομενίκου κ. Ευστάθιος Ψωμιάδης, ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Ιστορίας και Μνήμης Εθνικής Αντίστασης Βόλου κ. Απόστολος Αποστολάκης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, καθώς και μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Δομενίκου και των Δημοτικών Σχολείων Ευαγγελισμού και Βλαχογιαννίου.

Στο «Παναγιώτειο» Πνευματικό Κέντρο απονεμήθηκαν τα βραβεία «Νικολάου Μπάμπαλη» σε μαθητές που διακρίθηκαν σε διαγωνισμό έκθεσης για το Ολοκαύτωμα Δομενίκου, ενώ τιμήθηκαν και αριστούχοι μαθητές της περιοχής, ενισχύοντας τη σύνδεση της ιστορικής μνήμης με τη νέα γενιά.

kaukakeia20261

kaukakeia20263

kaukakeia20264

kaukakeia20265

kaukakeia20266

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Με στόχο την έγκυρη ενημέρωση και την ουσιαστική προστασία των ηλικιωμένων πολιτών από τα ολοένα αυξανόμενα περιστατικά τηλεφωνικών και ηλεκτρονικών απατών, η Α [ ... ]

article thumbnail

Σε ειδική δημόσια συνεδρίαση με θέμα τον απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής αρχής συγκαλείται το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας την Τρίτη 30 Ιουνίου 2026, στις 18:00,  [ ... ]

article thumbnail

Εγγραφές έως την Παρασκευή 31 Ιουλίου

article thumbnail

Με τη συμμετοχή πλήθους πολιτών όλων των ηλικιών πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Ιουνίου στην κεντρική πλατεία Ελασσόνας η καθιερωμένη Ποδηλατάδα, στέλνοντας ένα  [ ... ]

article thumbnail

Η Αντιδημαρχία Παιδείας, Ισότητας και Νεολαίας του Δήμου Ελασσόνας, σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα της EMPLOY EDU – Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας κ [ ... ]