«Δημιουργώντας τον Σχολικό μας Κήπο»

Share

GAN 0037f cropΤο ΚΠΕ Κισσάβου - Ελασσόνας στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορεία – Δράσεις δια βίου Μάθησης για τους Ενήλικες» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και δια βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Ε.Κ.Τ.) και εθνικών πόρων οργάνωσε σε συνεργασία με τις Δ/νσεις Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας επιμορφωτικό πρόγραμμα για εκπαιδευτικούς διάρκειας 9 ωρών με θέμα «Δημιουργώντας τον Σχολικό μας Κήπο».

Με το πρόγραμμα αυτό το ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας επιδίωξε τη γνωριμία, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών για την περιβαλλοντική αναβάθμιση του σχολικού χώρου καθώς και την ανάπτυξη σχετικών πρακτικών μέσα από το πνεύμα της αειφορικής διαχείρισης του περιβάλλοντος. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2013 στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ στην Ελασσόνα, καθώς και σε πεδίο του 1ου Δημοτικού σχολείου της Ελασσόνας, ώρες 09.00-18.00.

Θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν, μεταξύ άλλων: Εκπαιδευτική και παιδαγωγική διάσταση του σχολικού κήπου, Φύση και σχολικός κήπος, Αξιοποίηση φυτικών ειδών για τη δημιουργία του σχολικού κήπου, Σχεδιασμός και υλοποίηση προγράμματος Π.Ε. για τον σχολικό κήπο κ.ά. Στο βιωματικό εργαστήριο του προγράμματος οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δια ζώσης την ανάπτυξη ενός οικολογικού σχολικού κήπου στη αυλή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας.

Η οργάνωση του επιμορφωτικού προγράμματος τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Ελασσόνας και υποστηρίχθηκε από διάφορους τοπικούς εκπαιδευτικούς, περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς φορείς.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν 30 εκπαιδευτικοί της Π/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και 30 εκπαιδευτικοί της Δ/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, που ευαισθητοποιούνται στην κατεύθυνση υποστήριξης σχετικών προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Στις εργασίες του προγράμματος παρέστησαν και χαιρέτησαν την εκδήλωση ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Πασχόπουλος Γεώργιος, η κα Παπαδοπούλου Μαρία, σχολική σύμβουλος Α/θμιας Εκπαίδευσης, η κα Χατζηαυγέρη Ειρήνη, Δ/ντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας, η κα Χατζημίχου-Καλούση Κων/να, υπεύθυνη σχολικών δραστηριότητων Α/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας καθώς και η κα Οικονομάκη Ηρώ υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Β/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

DSC 0827 s

 

 

 

 

Ο Υπεύθυνος του ΚΠΕ

Σπύρος Αναγνωστάκης