Ημερίδα στην Ελασσόνα από το ΙΝΚΑ

Share

inkaΠραγματοποιήθηκε χθες στην Ελασσόνα η ημερίδα με θέμα «Έμποροι, αγρότες, κτηνοτρόφοι και υπερχρεωμένοι πολίτες σε κρίση. Υπάρχει λύση;». Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Ελασσόνας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Καταναλωτών Θεσσαλίας και τον Εμπορικό Σύλλογο Ελασσόνας.

Ο Αντιδήμαρχος Ελασσόνας κ.Μιλτιάδης Βαρσάμης ξεκίνησε τις εργασίες της ημερίδας απευθύνοντας χαιρετισμό εκ μέρους του Δημάρχου Ελασσόνας, ο οποίος απουσίαζε λόγω της συμμετοχής του στην έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ.

Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών Θεσσαλίας κ.Βασίλειος Κόκκαλης ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Η υπερχρέωση των φυσικών προσώπων ως κοινωνικό φαινόμενο. Τρόποι αντιμετώπισης». Στην ομιλία του αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση σε όλους τους παραγωγικούς φορείς, εστιάζοντας στο θέμα των αγροτών και των προβλημάτων που αυτοί αντιμετωπίζουν από την εκχώρηση της Αγροτικής Τράπεζας αλλά και στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά κάνοντας αναφορά στο Ν.3869/2010. Ο κ.Κόκκαλης ολοκλήρωσε την ομιλία του ενημερώνοντας τους παραβρισκόμενους για το ρόλο του ΙΝΚΑ Θεσσαλίας, το οποίο παρέχει δωρεάν την συμβουλή του σε εμπόρους-δανειολήπτες που αποτελούν μέλη του καθώς και στα μέλη του εμπορικού συλλόγου Ελασσόνας και τα μέλη του επιμελητηρίου Λάρισας.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας κ.Δημήτριος Οικονόμου ο οποίος στην ομιλία του με θέμα «Επιχειρηματικότητα σε κρίση» αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση στους εμπόρους.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση κατά την οποία οι νομικοί σύμβουλοι του ΙΝΚΑ Θεσσαλίας κ.κ. Άγγελος Γιουρέλης και Χαρίσιος Ντούμος, ανέλυσαν εκτενώς το Ν.3869/2010 και απάντησαν σε ερωτήσεις του κοινού. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ.Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους, ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ.Γεώργιος Πασχόπουλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Σωτήριος Γιαννακόπουλος, ο οποίος απεύθυνε και χαιρετισμό, οι Αντιδήμαρχοι Ελασσόνας κ.κ.Φώτιος Τζιόκας, κ.Ιωάννης Δραγατσίκης, κ.Ιωάννης Νάνος, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πολίτες.

DSC04909-ΙΝΚΑ