3-5 Οκτωβρίου: Η Ελασσόνα συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κίνησης

Share

moveweekΚάθε χρόνο στην Ευρώπη αποδίδονται 600.000 περίπου θάνατοι στην έλλειψη φυσικής άσκησης, ενώ το άμεσο και έμμεσο κόστος περίθαλψης αγγίζει τα 100.000.000.000 €. Στην Ελλάδα 79% απαντούν ότι δεν ασκούνται ποτέ ή λιγότερο από μια φορά το μήνα ενώ μόλις το 3% ασκείται τακτικά.

Κατέχουμε το υψηλότερο ποσοστό των ερωτηθέντων (67%) που δηλώνουν ότι ποτέ δεν ασχολήθηκαν με κάποιο άθλημα (Ευρωβαρόμετρο 2013).

Τα περιθώρια βελτίωσης είναι μεγάλα, καθώς τα 2/3 των Ευρωπαίων δεν προσεγγίζουν καν τα ελάχιστα επίπεδα καθημερινής σωματικής δραστηριότητας. Φέτος από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου, ο διεθνής σύνδεσμος για τον μαζικό αθλητισμό και τον πολιτισμό ISCA (International Sport & Culture Association) μαζί με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδηλατών ECF (European Cyclists' Federation) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή φιλοδοξούν να πετύχουν 2.000 εκδηλώσεις σε 35 χώρες σε όλη την Ευρώπη, με πάνω από 1.000.000 συμμετοχές.

Το τριήμερο 3-5 Οκτωβρίου η Ελασσόνα, υπό την αιγίδα του Δήμου Ελασσόνας και την υποστήριξη των ΧΟΣ Ελασσόνας, ΓΣΕ Ελασσόνας και Α.Σ. "Παλαίστρα" Ελασσόνας, συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα MOVE! Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα MOVE είναι μια ετήσια πανευρωπαϊκή εκδήλωση που στοχεύει στη προώθηση των ευεργετικών αποτελεσμάτων της καθημερινής κίνησης και της τακτικής ενασχόλησης με τον αθλητισμό και την σωματική δραστηριότητα σε όλη την Ευρώπη.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας ασκούμαστε στην πόλη και την ύπαιθρο, νιώθουμε τη ζωντάνια του σώματός μας και απολαμβάνουμε το φυσικό μας τοπίο μέσα από δράσεις ήπιας φυσικής δραστηριότητας. Διασχίζουμε ορεινά μονοπάτια, γνωρίζουμε και συλλέγουμε βότανα, μανιτάρια και καρπούς, νιώθουμε τους ήχους και τα χρώματα του φθινοπώρου. Σας περιμένουμε 3, 4 και 5 Οκτωβρίου στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (ΚΕΠ) για να συμμετέχουμε στη μεγάλη πανευρωπαϊκή γιορτή για την άσκηση και την υγεία!

***

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου

4.00 μ.μ. Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (ΚΕΠ)

Hatha Yoga | Μπάσκετ | Ελληνορωμαϊκή πάλη | Ιππασία | Ισορροπία σε σκοινί (Slackline) | Μονόροδο ποδήλατο (Unicycle)

Σάββατο 4 Οκτωβρίου

12.00 το μεσημέρι Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (ΚΕΠ)

Πεζοπορία στο Μαντάνι της Γιάννενας (Ζερβομίλια)

4.00 μ.μ. Ashtanga Yoga | Αναπνευστικές ασκήσεις (Pranayama)

Κυριακή 5 Οκτωβρίου

11.00 το πρωί

Συνάντηση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και πεζοπορία από το Αναψυκτήριο με προορισμό τον Δρυμό. Παρατήρηση, αναγνώριση και συλλογή βοτάνων και μανιταριών.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα MOVE στην Ελλάδα πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης, με την υποστήριξη του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014.

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΧΡ.ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΥ 1 , 40200 ΕΛΑΣΣΟΝΑ
ΤΗΛ : 2493025440 / FAX :2493025053