Οι ουρανοί αγάλλονται… χαίρει η κτίσις όλη

Share

xorodiaprosklisiΧριστουγεννιάτικη συναυλία από τα χορωδιακά σύνολα του Δήμου Ελασσόνας

 

 

Ο Δήμος Ελασσόνας και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σας προσκαλούν στη μεγάλη χριστουγεννιάτικη συναυλία «Οι ουρανοί αγάλλονται... χαίρει η κτίσις όλη!», των χορωδιακών συνόλων του Δήμου, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, ώρα 7:30 μ.μ., στην αίθουσα «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη».

Ετούτες τις άγιες ημέρες, η χριστιανοσύνη γιορτάζει τον ερχομό του Ιησού Χριστού, με μια πληθώρα μουσικών μελωδιών που αποτυπώνουν τα χαρακτηριστικά του κάθε πολιτισμού και στέλνουν μηνύματα αγάπης, ελπίδας, χαράς και αγαλλίασης. Ύμνοι, κάλαντα, νανουρίσματα, τραγούδια γιορτινά και γεμάτα ευλάβεια, από την Ελλάδα στο Πουέρτο Ρίκο, από τη Γερμανία στην Ιταλία, από το τότε στο σήμερα... Η Μικτή και η Παιδική χορωδία του Δήμου Ελασσόνας, με 80 και πλέον άτομα επί σκηνής, υμνούν τη γέννηση του Θείου Βρέφους, με μελωδίες και κάλαντα από όλο τον κόσμο. Συνοδοιπόροι τους η 30μελής χορωδία «Θεσσαλοί Μελωδοί», της Σχολής Βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσόνας, που θα προσδώσει με κατάνυξη το στοιχείο της Χριστιανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Τα χορωδιακά σύνολα του Δήμου διευθύνει η μαέστρος Ευλαμπία Ντούλα και στο πιάνο συνοδεύει ο καθηγητής Παναγιώτης Μπαλανίκας. Τη χορωδία «Θεσσαλοί Μελωδοί» διευθύνει ο πρωτοψάλτης Γιώργος Λεμονόπουλος. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

xorodia1