Πρόσκληση Δια Περιφοράς Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου

Share
Ελασσόνα 14-5-2020
Αριθμ. Πρωτ.: 7802

Σας προσκαλούμε στην δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην από 11-3-2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, την 18η του μηνός Μαΐου του έτους 2020 ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00 έως την Τρίτη 19-5-2020 και ώρα 10:00, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Έγκριση δέσμης μέτρων για την ελάφρυνση των κατοίκων και των επιχειρήσεων ενόψει των οικονομικών επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης. Εισηγητής Ν. Γάτσας.

2. Έγκριση αναμόρφωσης του προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων. Εισηγητής Δ. Κουρομπίνας.

3. Έγκριση της έκθεσης εσόδων – εξόδων Δ' τριμήνου 2019. Εισηγητής Δ. Κουρομπίνας.

4. Έγκριση της έκθεσης εσόδων – εξόδων Α' τριμήνου 2020. Εισηγητής Δ. Κουρομπίνας.

5. Έγκριση των πινάκων κατάρτισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής στρατηγικής 2021 – 2024. Εισηγητής Δ. Κουρομπίνας.

6. Αποδοχή και κατανομή χρηματοδότησης ύψους 100.618,84 € για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Εισηγητής Δ. Κουρομπίνας.

7. Αποδοχή και απόδοση της χρηματοδότησης για την υλοποίηση του Προγράμματος Σχολικού Τροχονόμου. Εισηγητής Δ. Κουρομπίνας.

8. Αποδοχή και κατανομή χρηματοδότησης ύψους 90.863,50 € για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας έτους 2020. Εισηγητής Δ. Κουρομπίνας.

9. Έγκριση συμπληρωματικής πρόσληψης υδρονομέων άρδευσης. Εισηγητής Κ. Τσούρης.

10. Έγκριση αντικατάστασης της πρότασης «Ανοικτό Κολυμβητήριο Ελασσόνας» από την πρόταση «Συντήρηση – Ανακατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Ελασσόνας» στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ. Εισηγητής Δ. Καρανίκας.

11. Αποδοχή ένταξης της πράξης «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες» στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ και αποδοχή της σχετικής χρηματοδότησης. Εισηγητής Δ. Καρανίκας.

12. Αποδοχή ένταξης της πράξης «Εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Ελασσόνας» στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ και αποδοχή της σχετικής χρηματοδότησης. Εισηγητής Δ. Καρανίκας.

13. Έγκριση παράτασης της συμβατικής προθεσμίας του έργου «Αναβάθμιση αστικού περιβάλλοντος Δήμου Ελασσόνας». Εισηγητής Ι. Δραγατσίκης.

14. Αντικατάσταση του εκπροσώπου του Δήμου στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης με την ΔΕΥΑΕΛ για την υλοποίηση της πράξης «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Δ.Κ. Ελασσόνας». Εισηγητής Ι. Δραγατσίκης.

15. Σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας και έγκριση του σχετικού σχεδίου με την Εφορία Αρχαιοτήτων Λάρισας για την υλοποίηση του έργου «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Δ.Κ. Ελασσόνας». Εισηγητής Ι. Δραγατσίκης.

16. Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Αγιάς, Φαρσάλων και Κιλελέρ και την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) για την διενέργεια εσωτερικού ελέγχου των διαδικασιών και των αποτελεσμάτων της δράσης των Δήμων. Εισηγητής Ν. Γάτσας.

Σημείωση:

Σύμφωνα με την υπ' αριθμό 40/2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, (Αρ. Πρωτ.:20930/31-3-2020), οι κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι, παρακαλούνται να γνωστοποιήσουν την ψήφο τους ή και τις απόψεις τους επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης συμπληρώνοντας και αποστέλλοντας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ), ή fax (2493022310) ή παραδίδοντας διά ζώσης το σχετικό έντυπο εισηγήσεων – ψηφοφορίας, το αργότερο έως την Τρίτη 19-5-2020 και ώρα 10:00.

Πίνακας Αποδεκτών:

1. κ. Δήμαρχος.

2. Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΖΙΩΓΑΣ

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Για 2η χρονιά φέτος η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Αθλητισμού & Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ελασσόνας διοργανώνει τμήματα άθλησης για όλους, τα οποία θα πραγματοποιή [ ... ]

article thumbnail

Ένα μεγάλο έργο ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Δήμο Ελασσόνας, ένα έργο προϋπολογισμού 134.600,00 ευρώ και αφορά σε ασφαλτοστρώσεις που πραγματοποιήθηκαν μετ [ ... ]

article thumbnail

Καθαρισμός οικοπεδικών εκτάσεων και λοιπών ακάλυπτων χώρων

article thumbnail

Με εκπροσώπους των γονέων μαθητών του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Ελασσόνας συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, προκειμένου να συζητήσου [ ... ]

article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, τιμά τους ήρωες και τους πολεμιστές της επανάστασης με δοξολογία στο Μητροπο [ ... ]