Πρόσκληση Συνεδρίασης, με τηλεδιάσκεψη, Δημοτικού Συμβουλίου 14-07-2021 ημέρα Τετάρτη

Share

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                   Ελασσόνα 9-7-2021
ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ                                              Αριθμ. Πρωτ.: 12517
ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
6ης Οκτωβρίου 57
40200 Ελασσόνα
Πληρ: Ι. Σεμερτζίδης
Τηλ: 2493350222

Σας προσκαλούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην από 11-3-2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, την 14η του μηνός Ιουλίου του έτους 2021 ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:30 με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Έγκριση τροποποίησης του τεχνικού προγράμματος. Εισηγητής Ι. Δραγατσίκης.

2. Έγκριση αναμόρφωσης του προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων. Εισηγητής Δ. Κουρομπίνας.

3. Έγκριση δέσμης μέτρων για την ελάφρυνση των κατοίκων, των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης και έγκριση ένταξης του Δήμου στην αντίστοιχη εφαρμογή της Κεντρικής Πλατφόρμας Διαλειτουργικότητας για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων. Εισηγητής Ν. Γάτσας.

4. Έγκριση αξιοποίησης κτηριακού τμήματος του Πνευματικού Κέντρου Ελασσόνας ως οργανικό και πολυδύναμο σύγχρονο εκπαιδευτικό κέντρο ανάπτυξης νέων μαθησιακών περιβαλλόντων. Εισηγήτρια Αικ. Ρόκκου.

5. Έγκριση υποβολής αιτήματος για την έκδοση δασικών ρυθμιστικών διατάξεων καυσοξύλευσης. Εισηγητής Δ. Καρανίκας.

6. Εξέταση αιτήματος του Συλλόγου Δενδροκαλλιεργητών Δομένικου για δωρεάν παραχώρηση της χρήσης δημοτικών κτιρίων που δεν χρησιμοποιούνται. Εισηγητής Ν. Γάτσας.

7. Εξέταση αιτήματος της Κοινωφελούς Συνεταιριστικής Επιχείρησης «ΣΑΪΑ Κοιν Σεπ» για δωρεάν παραχώρηση της χρήσης του πρώην νηπιαγωγείου Γεράνειας. Εισηγητής Ν. Γάτσας.

8. Εξέταση αιτήματος της COSMOTE για μείωση των μισθωμάτων δύο σταθμών κινητής τηλεφωνίας (Γαλανόβρυση και Δρυμός) έναντι μερικής κάλυψης, από τον Δήμο, των εξόδων που απαιτούνται για την ηλεκτροδότηση νέου σταθμού κινητής τηλεφωνίας στην Κοινότητα Άκρης. Εισηγητής Ν. Γάτσας.

9. Ένταξη των Δημοτικών Ενοτήτων Αντιχασίων, Σαρανταπόρου και Καρυάς σε πρόγραμμα δράσης για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας HOPEgenesis. Εισηγητής Ν. Γάτσας.

10. Έγκριση του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Ινστιτούτο Prolepsis» για την υλοποίηση του Προγράμματος «Φιλία σε κάθε ηλικία». Εισηγητής Ν. Γάτσας.

11. Εξέταση αιτήματος για μίσθωσης δημοτικής έκτασης στην Κοινότητα Μεσοχωρίου με σκοπό την εγκατάσταση βουστασίου. Εισηγητής Δ. Καρανίκας.

12. Χορήγηση έγκρισης εισόδου – εξόδου οχημάτων για το «Ξενοδοχείο κλασσικού τύπου» της «ΣΙΓΜΑ ΜΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Μ. Ε.Π.Ε». Εισηγητής Δ. Καρανίκας.

13. Γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την μονάδα παραγωγής και εκμετάλλευσης βιοαερίου της «ΒΙΟΑΕΡΙΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ», στην Δ.Ε. Βερδικούσιας. Εισηγητής Δ. Καρανίκας.

14. Εξέταση αιτήματος για μετατροπή της σύμβασης εργασίας υπαλλήλου με σχέση ΙΔΑΧ από μερικής σε πλήρους απασχόλησης. Εισηγητής Ν. Γάτσας.

15. Σύσταση επιτροπών για την προσωρινή και οριστική παραλαβής έργων και κλήρωση των Δ.Σ. που θα συμμετέχουν σε αυτές. Εισηγητής Ι. Δραγατσίκης.

16. Έγκριση πρωτοκόλλων προσωρινής και οριστικής παραλαβής έργων. Εισηγητής Ι. Δραγατσίκης.

17. Έγκριση ψηφίσματος για την επιτάχυνση των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού. Εισηγητής Ν. Γάτσας.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με χρήση της εφαρμογής ePresence και σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν παρασχεθεί.

Για όσα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχουν τον απαιτούμενο εξοπλισμό θα υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής στη συνεδρίαση από το χώρο της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου και έως του αριθμού των επτά (7) ατόμων.

Σύμφωνα με την υπ' αριθμό 40/2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, (Αρ. Πρωτ.:20930/31-3-2020), «Στην περίπτωση συνεδρίασης με τηλεδιάσκεψη συνεχίζουν να έχουν εφαρμογή οι ισχύουσες διατάξεις που ρυθμίζουν τη σύγκληση, την απαρτία, τον τρόπο λήψης των αποφάσεων και γενικότερα τη λειτουργία των συλλογικών οργάνων».

Πίνακας Αποδεκτών:

1. κ. Δήμαρχος.

2. Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΖΙΩΓΑΣ

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών απ' όλη τη χώρα και τον κόσμο θα διεξαχθεί και φέτος ο Faethon Skyrace «Απόστολος Τσουρέκας», την Κυριακή 10 Ιουλίου στην ορεινή κοινότητ [ ... ]

article thumbnail

Εθελοντική αιμοδοσία για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Δήμου διοργανώνει την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 ο Δήμος Ελασσόνας από τις 9:00 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ. στον χώρ [ ... ]

article thumbnail

Σε Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας θα συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 27 Ιουνίου και ώρα 19:00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Κατασ [ ... ]

article thumbnail

Με μήνυμα «Η προσφορά αίματος είναι μία πράξη αλληλεγγύης. Γίνε μέλος της προσπάθειας και σώσε ζωές» εορτάζεται φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη στις 14 Ι [ ... ]

article thumbnail

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας, με αφορμή τον θάνατο του πρώην Δημάρχου Ελασσόνας Χρήστου Καραγιάννη, συνήλθε σήμερα εκτάκτως σε συνεδρίαση και με την υπ. αριθ. 93 [ ... ]