Πρόσκληση Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου, δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη, 14/02/2023 ημέρα Τρίτη

Share

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Σας προσκαλούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος την 14η του μηνός Φεβρουαρίου του έτους 2023 ημέρα Τρίτη και ώρα 15:00 με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Έγκριση του πολυετούς προγραμματισμού πρόσληψης ανθρώπινου δυναμικού (2024 – 2027). Εισηγητής Ν. Γάτσας.

2. Απόδοση της τακτικής χρηματοδότησης μηνός Φεβρουαρίου ύψους 36.629,18 € στον ΟΚΠΑΠ. Εισηγητής Γ. Κυριλλίδης.

3. Έγκριση του προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων έτους 2023 του ΟΚΠΑΠ. Εισηγητής Α. Καλύβας.

4. Έγκριση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης έτους 2023 του ΟΚΠΑΠ. Εισηγητής Α. Καλύβας.

5. Έγκριση των κριτηρίων επιλογής των εκπαιδευομένων στα προγράμματα κατάρτισης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Δήμου Ελασσόνας «Γαλακτοκομία-Τυροκομία» και «Αγροδιατροφική Κληρονομιά και Επιχειρηματικότητα». Εισηγητής Κ. Πασχόπουλος.

6. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό ΟΤΑ Ν. Λάρισας ΑΕΝΟΛ Α.Ε. για την σύνταξη μελέτης εφαρμογής του έργου «Κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς Δήμου Ελασσόνας». Εισηγητής Ι. Δραγατσίκης.

7. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό ΟΤΑ Ν. Λάρισας ΑΕΝΟΛ Α.Ε. για την σύνταξη μελέτης εφαρμογής του έργου «Κατασκευή μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων Δήμου Ελασσόνας». Εισηγητής Ι. Δραγατσίκης.

8. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό ΟΤΑ Ν. Λάρισας ΑΕΝΟΛ Α.Ε. για την σύνταξη μελέτης εφαρμογής του έργου «Μελέτη εφαρμογής αποκατάστασης φράγματος Σαρανταπόρου». Εισηγητής Ι. Δραγατσίκης.

9. Έγκριση παράτασης της συμβατικής προθεσμίας του έργου «Συντήρηση πλακόστρωτων στο Δήμο Ελασσόνας». Εισηγητής Ι. Δραγατσίκης.

10. Έγκριση παράτασης της συμβατικής προθεσμίας του έργου «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας στις Κοινότητες Αζώρου, Ασπροχώματος και στον Οικισμό Καλυβίων του Δήμου Ελασσόνας». Εισηγητής Ι. Δραγατσίκης.

11. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής έργου. Εισηγητής Ι. Δραγατσίκης.

12. Έγκριση 1ου ΑΠΕ και 1ου και 2ου ΠΚΤΜΝΕ του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση Γυμνασίου Ελασσόνας». Εισηγητής Ι. Δραγατσίκης.

13. Έγκριση 3ου ΑΠΕ του έργου «Πνευματικό Κέντρο Τσαριτσάνης». Εισηγητής Ι. Δραγατσίκης.

14. Σύσταση επιτροπής για την προσωρινή και οριστική παραλαβή έργου και κλήρωση των Δ.Σ. που θα συμμετέχουν σε αυτή. Εισηγητής Ι. Δραγατσίκης.

15. Ορισμός υπολόγου της χρηματοδότησης της πράξης «Ενίσχυση της μικροκινητικότητας στο Δήμο Ελασσόνας». Εισηγητής Γ. Κυριλλίδης.

16. Έγκριση της έκθεσης της γνωμοδοτικής επιτροπής για την καταστροφή άχρηστου υλικού. Εισηγητής Κ. Πασχόπουλος.

17. Χορήγηση έγκρισης εισόδου – εξόδου οχημάτων σε «Ξενοδοχείο με χώρο εκδηλώσεων» φερόμενης ιδιοκτησίας Ιωάννη Αλεξίου στην Ελασσόνα. Εισηγητής Κ. Έξαρχος.

18. Εξέταση αιτήματος του κ. Μάρκου Αληπρασίτη για μίσθωση δημοτικής έκτασης στην θέση «Πλάτανος» της Κοινότητας Μεσοχωρίου με σκοπό τη νομιμοποίηση υφιστάμενης κτηνοτροφικής μονάδας. Εισηγητής Κ. Έξαρχος.

19. Εξέταση αιτήματος της κ. Σοφίας Βραγκαλή για μίσθωση δημοτικής έκτασης στη θέση «Παλιούρια» του Οικισμού Σκοπιάς με σκοπό την εγκατάσταση κτηνοτροφικής μονάδας. Εισηγητής Κ. Έξαρχος.

Σημ: Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί τηρώντας τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων μπορούν να συμμετέχουν στη συνεδρίαση και μέσω τηλεδιάσκεψης (αρ. 78 Ν. 4954/2022 ΦΕΚ Α' 136/9-7-2022) σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν παρασχεθεί.

Πίνακας Αποδεκτών:
1. κ. Δήμαρχος.
2. Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
3. κ. Πρόεδρος Κοιν. Μεσοχωρίου για τη συζήτηση του 18ου θέματος.
4. κ. Πρόεδρος Κοιν. Φλάμπουρου για τη συζήτηση του 19ου θέματος.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΡΑΚΙΔΗΣ

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ «ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ 5 ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ (ΓΑΛΑ, ΚΡΕΑΣ, ΚΡΑΣΙ, ΜΕΛΙ & ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ)»

article thumbnail

Ένα μεγάλο έργο ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Δήμο Ελασσόνας, ένα έργο προϋπολογισμού 134.600,00 ευρώ και αφορά σε ασφαλτοστρώσεις που πραγματοποιήθηκαν μετ [ ... ]

article thumbnail

Καθαρισμός οικοπεδικών εκτάσεων και λοιπών ακάλυπτων χώρων

article thumbnail

Με εκπροσώπους των γονέων μαθητών του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Ελασσόνας συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, προκειμένου να συζητήσου [ ... ]

article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, τιμά τους ήρωες και τους πολεμιστές της επανάστασης με δοξολογία στο Μητροπο [ ... ]