Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης ΔΣ 14-11-2023

Share

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης ΔΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                             Ελασσόνα 10-11-2023
ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ                                                        Αριθμ. Πρωτ.: 22286
ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
6ης Οκτωβρίου 57
40200 Ελασσόνα
Πληρ: Ι. Σεμερτζίδης
Τηλ: 2493350222

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Σας προσκαλούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας η οποία θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης και μέσω τηλεδιάσκεψης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος την 14η του μηνός Νοεμβρίου του έτους 2023 ημέρα Τρίτη και ώρα 14:30 με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Έγκριση αναμόρφωσης του προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων. Εισηγητής Γ. Κυριλλίδης.

2. Έγκριση συμμετοχής στο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το έτος 2024. Εισηγητής Γ. Κυριλλίδης.

3. Απόδοση της τακτικής χρηματοδότησης μηνός Νοεμβρίου ύψους 35.803,24 € στον ΟΚΠΑΠ. Εισηγητής Γ. Κυριλλίδης.

4. Απόδοση στον ΟΚΠΑΠ υπολοίπου της χρηματοδότησης ύψους 4.712,95 € για την υλοποίηση του Προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" από τη 2η δόση 2023. Εισηγητής Γ. Κυριλλίδης.

5. Απόδοση στον ΟΚΠΑΠ ποσού ύψους 42.12,43 € στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης για την υλοποίηση του έργου «Παιδικός Σταθμός Βλαχογιαννίου». Εισηγητής Γ. Κυριλλίδης.

6. Μεταφορά ποσού 5.484,02 € για την αναπλήρωση εσόδων τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την πληρωμή παραδοτέου του χρηματοδοτούμενου έργου «Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Ελασσόνας». Εισηγητής Γ. Κυριλλίδης.

7. Έγκριση της έκθεσης εσόδων – εξόδων Β' τριμήνου 2023 για τον έλεγχο υλοποίησης του προϋπολογισμού. Εισηγητής Γ. Κυριλλίδης.

8. Έγκριση της έκθεσης εσόδων Γ' τριμήνου 2023 για τον έλεγχο υλοποίησης του προϋπολογισμού. Εισηγητής Γ. Κυριλλίδης.

9. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης με την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την υλοποίηση του έργου «Ανακαίνιση αθλητικών κέντρων Καλλιθέας και Λιβαδίου». Εισηγητής Ι. Δραγατσίκης.

10. Έγκριση 2ου ΑΠΕ (τακτοποιητικού) του έργου «Επέκταση αγωγού ύδρευσης ως τη νέα δεξαμενή στην Τ.Κ. Βλαχογιαννίου. Εισηγητής Ι. Δραγατσίκης.

11. Έγκριση πρωτοκόλλου παραλαβής του έργου «Αποκατάσταση τμήματος περίφραξης δημοτικού γηπέδου Τσαριτσάνης. Εισηγητής Ι. Δραγατσίκης.

12. Σύσταση επιτροπών παραλαβής έργων. Εισηγητής Ι. Δραγατσίκης.

13. Έγκριση επέκτασης της διάρκειας απασχόλησης υπαλλήλων ΙΔΟΧ που έχουν προσληφθεί στο πλαίσιο του προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια άνεργων ηλικίας 55-67 της ΔΥΠΑ. Εισηγήτρια Ε. Καρκαβανίδου.

14. Αντικατάσταση μέλους της Επιτροπής Παραλαβής Τροφίμων ΤΕΒΑ. Εισηγήτρια Ε. Καρκαβανίδου.

15. Εξέταση αιτήματος της ΚΟΙΝΣΕΠ «Έκφραση Λόγου» για δωρεάν παραχώρηση της χρήσης δημοτικού χώρου (κτιριακής υποδομής) με σκοπό την παροχή υπηρεσιών απασχόλησης, ενημέρωσης, θεραπείας και ψυχαγωγίας σε ΑΜΕΑ. Εισηγητής Κ. Πασχόπουλος.

16. Εξέταση αιτήματος του Συλλόγου Δρομέων και Πεζοπόρων Τσαριτσάνης για δωρεάν παραχώρηση της χρήσης δημοτικού χώρου ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί ως έδρα του. Εισηγητής Κ. Πασχόπουλος.

17. Εξέταση αιτήματος του Συλλόγου Γυναικών Μικ. Ελευθεροχωρίου για δωρεάν παραχώρηση της χρήσης αίθουσας του Δημοτικού Σχολείου προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων. Εισηγητής Κ. Πασχόπουλος.

18. Εξέταση αιτήματος του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Βαροσίου για παραχώρηση χώρου ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί για τις δραστηριότητές του. Εισηγητής Κ. Πασχόπουλος.

19. Εξέταση αιτήματος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μηλέας για παραχώρηση της αίθουσας του Δημ. Σχολείου Μηλέας με σκοπό την πραγματοποίηση προγράμματος γυμναστικής – παραδοσιακών χορών. Εισηγητής Κ. Πασχόπουλος.

20. Εξέταση αιτήματος για απ' ευθείας μίσθωση του κυλικείου της λαϊκής αγοράς στην Κοινότητα Ελασσόνας. Εισηγητής Γ. Κυριλλίδης.

21. Εξέταση αιτήματος για την απ' ευθείας μίσθωση δημοτικού αγροτεμαχίου 170,59 τ.μ. στην Κοινότητα Δομένικου. Εισηγητής Γ. Κυριλλίδης.

Σημ: Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι μπορούν να συμμετέχουν στη συνεδρίαση και μέσω τηλεδιάσκεψης (αρ. 78 Ν. 4954/2022 ΦΕΚ Α' 136/9-7-2022) σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν παρασχεθεί.

Πίνακας Αποδεκτών:
1. κ. Δήμαρχος.
2. Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
3. Πρόεδρος Κοιν. Τσαριτσάνης για τη συζήτηση του 16ου θέματος.
4. Πρόεδρος Κοιν. Ελασσόνας για η συζήτηση του 17ου και του 18ου θέματος.
5. Πρόεδρος Κοιν. Μηλέας για τη συζήτηση του 19ου θέματος.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΡΑΚΙΔΗΣ

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Ελασσόνας σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ Τυτώ την Πέμπτη 27 Ιουνίου στην αίθουσα Δημοτικού Συ [ ... ]

article thumbnail

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες τα αθλητικά προγράμματα «Κύκλοι Άθλησης» και «Εργαστήρια Ευεξίας», τα οποία υλοποίησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Αντιδη [ ... ]

article thumbnail

Για την Πολωνία αναχωρεί την Τετάρτη 10 Ιουλίου η Φιλαρμονική του Δήμου Ελασσόνας όπου θα συμμετάσχει στο 16ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών στην πόλη Μσάνα Ντόλνα (Mszana a Dolna) [ ... ]

article thumbnail

ΕΚΠΟΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΝΟΛ ΑΕ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

article thumbnail

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ