Πρόσκληση Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου, δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη, 05/12/2023 ημέρα Τρίτη

Share
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                      Ελασσόνα 1-12-2023
ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ                                                 Αριθμ. Πρωτ.:23819
ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
6ης Οκτωβρίου 57
40200 Ελασσόνα
Πληρ: Ι. Σεμερτζίδης
Τηλ: 2493350222

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Σας προσκαλούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας η οποία θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης και μέσω τηλεδιάσκεψης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος την 5η του μηνός Δεκεμβρίου του έτους 2023 ημέρα Τρίτη και ώρα 14:30 με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης με τη ΔΕΥΑ Ελασσόνας για την υποβολή αίτησης στο «ΤΠΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ» στον Άξονα Προτεραιότητας 2.4 «Πρόληψη & διαχείριση κινδύνων» με τίτλο «Πρόγραμμα φυσικών καταστροφών για τους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού» για την υλοποίηση της πράξης «Αποκατάσταση βλαβών εγκαταστάσεων ύδρευσης και αποχέτευσης στο Δήμο Ελασσόνας που οφείλονται στην έντονη σεισμική δραστηριότητα της 3.3.2021 και των επόμενων ημερών». Εισηγητής Ι. Δραγατσίκης.

2. Γνωμοδότηση επί του σχεδίου Κανονισμού Τιμολόγησης έτους 2024 του ΦΟΔΣΑ. Εισηγητής Γ. Κυριλλίδης.

3. Έγκριση αναμόρφωσης του προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων. Εισηγητής Γ. Κυριλλίδης.

4. Έγκριση του πορίσματος της επιτροπής καθορισμού του μισθώματος για την εκμίσθωση του κυλικείου της λαϊκής αγοράς στην Κοινότητα Ελασσόνας. Εισηγητής Γ. Κυριλλίδης.

5. Εξέταση αιτήματος για την απ' ευθείας μίσθωση δημοτικού αγροτεμαχίου 170,59 τ.μ. στην Κοινότητα Δομένικου. Εισηγητής Γ. Κυριλλίδης.

6. Απόδοση της χρηματοδότησης για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων. Εισηγητής Γ. Κυριλλίδης.

7. Απόδοση της χρηματοδότησης για την υλοποίηση του Προγράμματος Σχολικού Τροχονόμου. Εισηγητής Γ. Κυριλλίδης.

8. Έγκριση διαγραφής οφειλών του Δήμου λόγω σφαλμάτων καταχώρησης. Εισηγητής Γ. Κυριλλίδης.

9. Έγκριση υποβολής αιτήματος στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης για το Πρόγραμμα απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55 – 67 ετών. Εισηγητής Ν. Γάτσας.

10. Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου «Συντήρηση πλακόστρωτων στο Δήμο Ελασσόνας». Εισηγητής Δ. Καρανίκας.

11. Έγκριση 1ου ΑΠΕ και 1ου ΠΚΤΜΝΕ του έργου «Διαμόρφωση εισόδου Βερδικούσιας». Εισηγητής Ι. Δραγατσίκης.

12. Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου «Συντήρηση ασφαλτοστρώσεων στο κέντρο της Ελασσόνας». Εισηγητής Ι. Δραγατσίκης.

13. Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου «Διαμόρφωση τμημάτων οδού για μείωση ταχύτητας κυκλοφορίας οχημάτων στην Κοινότητα Καλλιθέας». Εισηγητής Ι. Δραγατσίκης.

14. Έγκριση 2ου ΑΠΕ του έργου «Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης οδού στην Κοινότητα Λουτρού». Εισηγητής Ι. Δραγατσίκης.

15. Έγκριση 2ου ΑΠΕ του έργου «Συντήρηση δημοτικών οδών Δήμου Ελασσόνας». Εισηγητής Ι. Δραγατσίκης.

16. Έγκριση παράτασης της συμβατικής προθεσμίας του έργου «Εσωτερική οδοποιία στην Κοινότητα Ελασσόνας». Εισηγητής Ι. Δραγατσίκης.

17. Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής έργων. Εισηγητής Ι. Δραγατσίκης.

18. Έγκριση παράτασης της συμβατικής προθεσμίας περαίωσης της Προγραμματικής Σύμβασης με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό για την εκπόνηση της «Μελέτης εφαρμογής αποκατάστασης φράγματος Σαρανταπόρου». Εισηγητής Ι. Δραγατσίκης.

19. Έγκριση των όρων της απόφασης ένταξης της πράξης «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ελασσόνας» (συνεχιζόμενη δομή) στο Πρόγραμμα «Θεσσαλία 2021 – 2027» και έγκριση του τεχνικού παραρτήματος υλοποίησης υποέργου με ίδια μέσα. Εισηγητής Ν. Γάτσας.

20. Χορήγηση έγκρισης εισόδου – εξόδου οχημάτων για την κτηνοτροφική εγκατάσταση ιδιοκτησίας Κων/νου Μαγιώνα στην Κοινότητα Λιβαδίου. Εισηγητής Δ. Καρανίκας.

Σημ: Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι μπορούν να συμμετέχουν στη συνεδρίαση και μέσω τηλεδιάσκεψης (αρ. 78 Ν. 4954/2022 ΦΕΚ Α' 136/9-7-2022) σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν παρασχεθεί.

Πίνακας Αποδεκτών:
1. κ. Δήμαρχος.
2. Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΡΑΚΙΔΗΣ

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Στην Ελασσόνα και στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ελασσόνας πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 27 Απριλίου 2024 η μεγάλη συναυλία του Δήμου Ελασσ [ ... ]

article thumbnail

Με τη συμμετοχή εκπροσώπου του Δήμου Ελασσόνας πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα η Ημερίδα για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά, που διοργάνωσαν το Υπουργείο Πολιτισμο [ ... ]

article thumbnail

Τον δικηγόρο και νέο Πρόεδρο του ΟΣΕ κ. Γιάννο Γραμματίδη τίμησε πρόσφατα ο Δήμος Ελασσόνας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ελασσόνα, εκφράζοντας τις ευχαρ [ ... ]

article thumbnail

  Μία μεγάλη ποδηλατική γιορτή με μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων διοργάνωσε την Πέμπτη 25 Απριλίου ο Δήμος Ελασσόνας, στο πλαίσιο του προγράμματος πρό [ ... ]

article thumbnail

    Συνεχίζεται το πρόγραμμα δράσης για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας, μέσω της μη κερδοσκοπικής εταιρείας HOPEgenesis, το οποίο πρόγραμμα προσφέρει δωρε [ ... ]